REGION

Vučić: Nudim dijalog, a ne rješenje

Avaz.ba

28.7.2017

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je njegova inicijativa za "unutrašnji dijalog" o Kosovo i Metohiju nešto što bi svako ozbiljan i odgovoran morao da pokrene.

On je dodao i da mnogi samo razmišljaju šta je to što se narodu sviđa, a ne i šta nam je potrebno.

Vučić je rekao da on ni do sada nije tako razmišljao i radio, jer da je radio ono samo ono što se narodu sviđa mi danas ne bi imali stabilne finansije, Zakon o radu, uređenu ekonomiju, a zemljom bi, kazao je, upravljali oni koji uzmu milion, dva, deset ili sto, a ne vrate ništa, jer su se tako dogovorili sa političarima.  

- To više nije moguće u Srbiji. Srbija je normalna, pristojna i sve uspješnija zemlja, a to je moguće samo kada narodu ne podilazite, već rješavate probleme. I to je neka vrsta dijaloga - kazao je Vučić.

On je to rekao odgovarajući na pitanja medija neposredno prije polaganja kamena-temeljca za austrijsku fabriku Cumtobel.

- Ako neko misli da je najlakše da prosipa kletve, a neko da zabije glavu u pijesak kao noj i kaže 'mene to ne interesuje, neka Vučić rješava te probleme', onda je i to neka vrsta dijaloga", rekao je srbijanski predsjednik.

On je dodao da je i zbog toga zadovoljan, jer će neki pokazati da nemaju rješenje, a neki da nemaju odgovornosti.

Zahvalan sam ljudima i intelektualcima, kao što je Duško Kovačević, ljudima iz civilnog sektora, nevladinog, i političarima koji su na ozbiljan način razumjeli potrebu da sve što uradiš danas jeste deset puta bolje nego sutra - istakao je.  

On je dodao da nije ponudio rješenje, već samo razgovore, te da smatra da je razgovor uvijek ljekovit.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.