REGION

Sramotna presuda suda: Mladić se objesio poslije iživljavanja, batinašima mizerna kazna

Kurir

28.7.2017

Nasilnici Savo Pavlović (48) i Predrag Milošević (48) skoro četiri godine nakon prebijanja fudbalera Dragana Miloševića (22), koji se poslije iživljavanja objesio o kvaku, osuđeni su danas nepravosnažno na godinu i po zatvora.

Njima je danas izrečena presuda u Osnovnom sudu u Kraljevu, a osuđeni su na onoliko koliko je i sam tužilac tražio.

Optužnica protiv njih podignuta je tek u julu 2016. godine, iako se incident u kraljevačkom lokalu u kome je prebijen nesretni Dragan Milošević se dogodio u novembru 2013.

Prema navodima optužnice, u koju je Kurir imao uvid, Pavloviću i Miloševiću na teret se stavlja nasilničko ponašanje i nanošenje lakših povreda.

Dragana Jovićević, majka nesretnog mladića, za naš list je prije više od dva mjeseca rekla je da je njen sin digao ruku na sebe upravo zbog batinanja.

Kako je kazala, njen sin nakon prebijanja liječen u psihijatrijskoj bolnici „Dr Laza Lazarević“. 

- Psihijatri su ustanovili da je preživio strašan stres, koji je nastao kao posljedica tuče. U dokumentaciji je navedeno da je bio u teškoj psihozi. Mog sina sam sahranila u bijelom sanduku, s bijelim krstom. Znam da je Dragan otišao na bolje i ljepše mjesto, a oni su na slobodi - kroz suze nam je rekla očajna majka.

Podsjetimo, Milošević je izvršio samoubistvo 17.maja ove godine, u kući u kojoj je živio s majkom i dva mlađa brata. Nesretnog fudbalera pronašao je trinaestogodišnji brat.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.