REGION

Sanju je muž noću sjekao po tijelu, ostala je trajni invalid: U toku sna sam osjetila udarac, tukao me, a sud ga je za to nagradio!

Informer

(Informer.rs)

29.7.2017

Prošlog marta Ivan K. (42) iz Pančeva je nožem zvjerski unakazio suprugu Sanju S. (50), a osuđen je sredinom jula na samo deset mjeseci kućnog zatvora i to bez elektronskog nadzora.

U međuvremenu, Ivan je još jednom krvnički pretukao Sanju, ali suđenje za taj napad počinje tek krajem avgusta.

Sanja kaže da je šokirana i zgrožena presudom Osnovnog suda u Pančevu, kojom je, kako tvrdi, njen mučitelj nagrađen, piše "Informer".

- Prošlog marta me je nožem isjekao po licu, vratu, grudima i rukama... Presjekao mi je ligamente desne ruke zbog čega sam ostala trajni invalid, a sud je ocijenio da je kazna kućnog zatvora, i to bez elektronskog nadzora, adekvatna. To je bruka i sramota - ogorčena je Sanja.

Sanja ističe da ju je muž tada napao iz čista mira u porodičnoj kući dok je ležala u krevetu sa sinom.

- Bio je pijan, ubadao me je po cijelom telu... Sin (10) i kćerka (15) su vrištali, a on je urlao na njih... Poslije je utvrđeno da je imao 1,68 promila alkohola u krvi. Ja sam ostala unakažena, invalid, a on je poslije mjesec dana izašao iz pritvora - priča Sanja.

Nakon što su je zbrinuli u bolnici, Sanja je sa djecom otišla u Sigurnu kuću, ali advokati su je, kako kaže, uporno nagovarali da se vrati kući.

- Prihvatila sam... Razmišljala sam da, uprkos svemu, moja djeca treba da imaju i majku i oca. Ali moj uslov je bio da Ivan i ja idemo na savjetovanje i medijaciju. U septembru 2016. vratila sam se sa djecom u kuću, a na razgovore sa psihijatrima i psiholozima išli smo samo tri puta. Ivan posle toga više nije želio da ide sa mnom i sa tim smo završili - objašnjava Sanja za Infomer.

Mira u njihovoj kući, kako tvrdi, više nije bilo, ali do početka aprila nije bilo nasilja.

- Jednom prilikom, 4. aprila, odjednom je počeo da viče na mene. Vrijeđao me je i ponižavao i naredio mi da se sklonim iz sobe. Otišla sam u kuhinju i čekala da zaspi. Tada sam ušla u sobu i legla u krevet... Probudio me je udarac u glavu. Drškom noža me je udario u čelo. Vrisnula sam i iskočila iz kreveta. Zgrabila sam suzavac, koji sam za svaki slučaj krila pored kreveta, i poprskala ga, a onda sam pobjegla napolje i pozvala policiju - priča Sanja.

Dok je čekala patrolu, Ivan je vikao na njihovu kćerku: "Pogledaj šta mi radi tvoja majka! Hoće da me ubije!".

- Tek kada su došli policajci vidjela sam da imam ogrebotine na ruci i vratu. Nisam znala otkud mi... Izgledalo je kao da me je sjeckao dok sam spavala. Nije htio da me ubije, već samo da mi pokaže da može da me povrijedi - navodi Sanja.

Ona dodaje da je njena kćerka poslije uviđaja pronašla nož ispod pokrivača sa Ivanove strane kreveta.

Ivan čeka suđenje za ovaj napad koje će početi za mjesec dana, a do tada ne smije da prilazi Sanji u krugu od 100 metara. Međutim, on često sjedi u kafiću ispred njene zgrade.

- Plašim se za svoj život - zaključuje Sanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.