REGION

Tragedija na vjenčanju: Pozdravio se sa mladencima, pa poginuo ispred restorana

Avaz.ba

31.7.2017

Vlada Blagojević (65) iz Srbije poginuo je dok je, na neosvijetljenom dijelu, prelazio put Negotin-Kladovo u neposrednoj blizini motela gdje je bio svat na svadbi kod komšija iz ulice.

On je tek stigao na veselje oko 22 sata i odmah se, po priči porodice, vratio do svog automobila da provjeri da li je zaključao vrata.

Automobil je bio parkiran sa druge strane puta, a u povratku ka restoranu, udario ga je automobil i usmrtio ga na licu mjesta.

- Vlada je sa porodicom stigao u restoran nešto kasnije u odnosu na većinu svatova. Šta ga je tjeralo da se vrati da provjeri svoj automobil zauvijek će ostati tajna. Niko na svadbi nije vidio šta se desilo, samo je odjednom nastala pometnja, a mi nismo odmah shvatili šta se dogodilo - priča jedan od svatova.

Kako kaže, na samoj svadbi je bilo ljekara koji su odmah izašli da pomognu nesretnom čovjeku, međutim mogli su samo da konstatuju njegovu smrt.


- Strašno je što se to uopše dogodilo, a pogotovo što je bilo na svadbi njihovih komšija. Svadba je bila velika sa više od 600 svatova, nastupale su poznate zvijezde sa folk estrade, domaćini su se posebno potrudili, a tragičan događaj je sve poremetio. Najteže je porodici, ali je teško i domaćinima, jer se tragedija upravo tada dogodila - kaže svat.

Vlada Blagojević bio je njemački penzioner, a u Berlinu gdje je proveo više od 40 godina, sada žive i rade njegovi sin i kćerka sa porodicama.

U kuči ožalošćene porodice okupili su se prijatelji i brojna porodica. Najbliža porodica nije bila u stanju da govori o tregadiji koja ih je iznenada snašla.

Neutješna supruga, kćerka i sin i njegovi unuci, samo su nijemo stajali kraj kovčega i opraštali se od oca porodice.

- Vlada je bio veliki čovjek, vrijedan, radan, svima je pomagao. Prije dve godine kupili su kuću i u Berlinu gde žive sin i kćerka sa porodicom. On i njegova žena Dušica ovdje su obično boravili od maja do novembra, a preko zime su bili sa svojom djecom. Nama su javili u toku noći i mi smo odmah krenuli iz Beča gdje radimo. Nismo se ni javili poslodavcima. Evo, Vladin brat je umro prije šest mjeseci, a sad odjednom nema više ni Vlade. Strašno - komentarišu članovi porodice stradalog čovjeka.

Vozač automobila nije bio pod dejstvom alokohola i odmah se zaustavio i pokušao da pomogne.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.