REGION

Potresna priča najbolje srpske plivačice: Bolujem od neizlječive bolesti...

Avaz.ba

1.8.2017

Najbolja srpska plivačica Nađa Higl, objavila je na svojoj službenoj stranici da boluje od teške bolesti. 

Tridesetogodišnja sportašica svoju je potresnu priču podijelila na dan kada je 2009. na Svjetskom prvenstvu u Rimu osvojila zlato na 200 metara prsno.

Nađa se bori s bolešću debelog crijeva, a doktorima je trebalo dugo vremena da uopće shvate o kakvoj se bolesti radi. 

Tek kad je hospitalizirana na odjelu gastroenterologije u beogradskoj Zvezdari, stvari su krenule nabolje. Riječ je o bolesti koja se može izliječiti, nego čiji se simptomi pokušavaju držati pod kontrolom.

- Dijagnosticiran mi je ulcerozni kolitis, bolest debelog crijeva. U prvi mah sam bila užasnuta što je to autoimuna bolest koja će me pratiti do kraja života. Počela sam s terapijom, i nadala se poboljšanju, ali nakon nekog vremena sam opet pala jer nije bilo napretka. Moja borba i dalje traje, još uvijek nisam ušla u remisiju, ali imam dva najljepša motiva za borbu. Iako zbog bolesti nisam uspijevala da se izborim s dvije male bebe, bila sam sretna što imam priliku ozdraviti i gledati ih kako rastu. Zahvalna sam što je u pitanju bolest koja se može kontrolirati i s kojom može normalno živjeti kad se uvede u stanje remisije. Ja sam na putu tome i nadam se da ću uz pomoć biološke terapije doći do rezultata - napisala je Nađa. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.