REGION

Stravičan zločin: Raja je krvavih ruku upao komšiji u kuću, a iza njega je ostao jezivi prizor

Blic

5.8.2017

„Ubio sam sina! Zovi policiju“, bile su riječi koje je izgovorio ne baš uzrujani Radomir Ilić (79) zvani Raja, iz sela Piroman kod Obrenovca, kada je krvavih ruku preksinoć ušao u kuću prvog komšije. 

Iako u prvom trenutku nije vjerovao da je starac ubio sina Ljubisava (46), komšija je utrčao u Radomirovu kuću, gdje se uvjerio da je on zaista govorio istinu. Na krevetu je bilo okrvavljeno Ljubisavljevo tijelo, a na vratu rane od sjekire i noža. Uznemireni komšija odmah je pozvao policiju, a o svemu je obavijestio i Ljubinog sina Marka koji je u to vrijeme bio kod djevojke. 

- Na tijelu Ljubisava uočene su rane od sjekire i noža. Starac je odmah priznao da je ubio sina. Bio je smiren dok je pričao. Navodno su se posvađali, a sin ga je, kako je tvrdio, prethodno maltretirao. Rekao je da je sina, koji je drijemao u svojoj sobi, prvo po vratu udario sječivom sjekire, a zatim ga je dokrajčio nožem, zaklao ga je. Poslije toga je mirno izašao iz kuće i rekao komšiji da prijavi ubistvo - saznaje „Blic“ od izvora bliskog istrazi.

Osumnjičeni otac je odmah uhapšen i određeno mu je zadržavanje.

Nepun dan poslije zločina u kući Ilića u Piromanu, „Blic“ je posjetio njihov dom. U kući nije bilo nikog jer je Ljubisavljev sin Marko, koji je povremeno tu živio, navodno otišao kod majke u selo Konatica, dok je njegov stariji brat Aleksandar u Beogradu. U dvorištu nije bilo ni policijskih traka koje bi asocirale na nedavni uviđaj, a pored velike krvave mrlje na krevetu u Ljubinoj sobi, gdje ga je otac zaklao, o zločinu jedino svjedoči jedna gumena rukavica koja je ostala iza forenzičara. Pored kreveta na kojem je ubijen Ljuba, mnoštvo ugašenih cigareta po tanjirima, čašama, razbacana garderoba. Užegao miris hrane i prljavštine.

- Njih dvojica su živjeli sami, a povremeno je sa njima bio Ljubin sin iz prvog braka. Svađali su se kao i u svakoj porodici, ali ne znamo da je Ljuba tukao i maltretirao oca - navode komšije. 

Kobnog dana je, koliko oni znaju, Ljuba odveo oca u Obrenovac jer je trebalo da ga smjesti u dom. Međutim, od toga nije bilo ništa jer su se mimoišli sa zaposlenima iz Centra za socijalni rad koji su došli u Piroman da bi odveli starca.

- Ljuba je dedu spremio za dom. Čak ga je u srijedu okupao - navode komšije i dodaju da je deda navodno i ranije bio u domu, a iz kojih razloga ga je napuštao, nije im poznato.

Kako pričaju komšije, najveći problem između oca i sina predstavljao je novac.

- Raja je svojevremeno radio u Francuskoj i ima njihovu penziju, možda do hiljadu eura. Ali on podigne penziju i za dva-tri dana je nema. Časti po kafanama, konobaricama ostavlja bakšiše od 50 eura, taksistima za vožnju od 200 metara plaća 20, 30 eura. Živi galantno, a onda ostane bez para, nema šta da jede, pa po komšiluku zajmi hljeb, šećer. To se Ljubi nimalo nije sviđalo - objašnjavaju susjedi.

Kako pričaju poznanici porodice Ilić, Raja je imao i lošu osobinu da je povremeno sina optuživao za krađu para, iako ih je on prethodno potrošio u kafani.

Ljuba je, navodno, svojevremeno pio, ali je prestao. Povremeno je radio kao varilac. Prije godinu i po dana, dva-tri mjeseca je radio u Rusiji, a sada je mahom išao na dnevnicu, u stvari vario je po pozivu u beogradskim firmama. Navodno je bio u vezi sa jednom ženom i planirao je da se s njom preseli u Beograd, da iznajme stan.

- Možda je zbog toga deda trebalo da ide u dom, da bi imao ko o njemu da se brine. Dedi se možda to nije svidjelo, pa je rešio da presudi sinu - kaže poznanik porodice Ilić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.