REGION

Srbi povrijeđeni u grčkom kampu, liječenje 15.000 eura

Avaz.ba

15.8.2017

Tri člana porodice Davidović iz Sopota, koji su teže povrijeđeni u eksploziji plinske boce tokom kampiranja u grčkoj Sitoniji, našli su se u velikom problemu, jer nemaju dovoljno novca da plate troškove liječenja u solunskoj bolnici, koji iznose 15.000 eura za 20 dana.

Šestočlana porodica Davidović nalazila se u kampu na grčkoj plaži Kavuorotripes, a od eksplozije plinske boce, 29. jula, dok je otac kuhao kafu, teže su povrijeđena tri člana, piše Blic.

Članovi o porodice koji su povrijeđeni nakon pružene prve pomoći moraju se vratiti u Srbiju, gdje će nastaviti liječenje, ali bi prije toga morali platiti troškove liječenja jer porodica nije imala plaćeno putno zdravstveno osiguranje, koje bi im pokrilo te troškove.

U Ministarstvu zdravlja Republike Srbije ističu kako ulažu maksimalni napori da se navedenoj porodici pomogne i omogući nastavak liječenja u Srbiji, piše list.

"Uslijed složenosti situacije sa zdravstvenim osiguranjem, a u suradnji s Fondom za SOVO VS (dio porodice su osiguranici ovog fonda, a dio RFZO) radi se na nadilaženju i ovog problema. Porodica Davidović, svakako, neće ostati bez pomoći u svemu što im se dogodilo", kazali su u Ministarstvu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.