REGION

Vučić: Neće opozicija nikada doći na vlast

Avaz.ba

18.8.2017

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da predstavnci opozicije u Srbiji nikada neće doći na vlast i da narod nikada neće za njih glasati, nastupali oni na izborima zajedno ili ne.

Upitan o prestanku saradnje Demokratske stranke i Pokreta slobodnih građana Vučić je novinarima u Vladičinom Hanu rekao da ga ne interesuju njihovi sukobi i da je za osvajanje povjerenja građana potreban rad i rezultati, da je to ono što on i sadašnja koalicija imaju, ali ne i predstavnici opozicije.

- Ponavljam vam neće oni da vladaju, neće narod nikada imati povjerenje u njih. Ja ću sam kada odem ostaviti i predložiti drugog ko će ih pobijedi i nastaviti da vlada u interesu građana - rekao je Vučić.

Vučić je potom rekao da nije čuo da se narod negdje izjašnjavao o tome da treba da napusti vlast i da je siguran da ni ambasada, ni ulice neće odlučivati o tome već građani na izborima. 

- Ljudi u Srbiji su ti koji biraju vlast. Oni znaju kako da izaberu i biraju one koje imaju rezultate, a ne oni koje mrze. Biraju one koji se hrabro bore za budućnost djece. Njihov san je kako će da sjede u fotelji, a moj san su putevi i pruge. Različite snove sanjamo - rekao je Vučić i istakao da je sve političke bitke dobio na najubjedljiviji način.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.