REGION

Bivša američka ambasada u Srbiji se ruši: Sve je počelo u Sarajevskoj ulici...

Avaz.ba

28.8.2017

Rušenje zgrada bivše američke ambasade počelo je prije više od dva mjeseca.

Iako je prema najavama izraelskih investitora trebalo da bude sačuvana centralna zgrada koja gleda na Ulicu kneza Miloša bageri je ipak nisu poštedili.

Naime, izraelske firme "Yossi Avrahami" i "Almogim holdings" u septembru prošle godine kupile su zemljište na kojem se nekad nalazila ambasada SAD, a do koje se moglo doći iz ulica Kneza Miloša, Vojvode Milenka i Sarajevske.

Prvo su srušeni objekti u Sarajevskoj ulici. Međutim, investitori su najavili da malu, centralnu zgradu do koje možete doći krećući se niz Ulicu kneza Miloša neće rušiti kako bi sačuvali "duh ove ulice", piše Blic.

Ipak, izgleda da su se planovi promijenili. Radnici su prethodnih dana uveliko radili na rušenju bivšeg objekta američke ambasade, te se danas moglo primjetiti da je jedan dio već "sravnjen sa zemljom".

Investitori su na samom početku radova najavili izgradnju podzemnog parkinga za oko 500 vozila, 220 luksuznih stanova, mini naselje sa nekoliko podzemnih vinarija, ali i restorana, mada nije bila isključena ni gradnja hotela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.