REGION

Ubica pjevačice i dalje na slobodi: Jelena Marjanović danas bi napunila 34 godine...

Jelena Marjanović

(D. K.)

30.8.2017

Od aprila prošle godine dom Marjanovića ispunjen je tugom, a današnji dan je poseban za ovu porodicu – danas bi Jelena napunila 34 godine.

Umjesto proslave, rođendanske torte, smijeha i radosti, familija je posjetila njen grob, zapalila svijeće i položila vijence odajući joj počast.

Jelenin svekar, Vladimir Marjanović kaže da ne gubi nadu da će ubica biti pronađen.

Da znamo motiv, vjerujem da bi nam lakše bilo. Ne gubim nadu da će pronaći ubicu. Međutim, kako vrijeme prolazi, nepravda sve više boli - rekao njen svekar.

Dodao je da je Jelena bila dobro, veselo, nevjerovatno stvorenje, koje je imalo nešto djetinjasto u sebi.

- Nije umjela da mrzi. Nikome se nije zamjerila, nije imala neprijatelje. I onda se pojavi neka zvijer u ljudskom obliku i isplanira ovakav zločin - kazao je Vladimir, tvrdeći da je siguran da je ubica nije ubio na nasipu, već da se taj gnusan zločin odigrao na nekom drugom mjestu.

Kaže da porodica nije imala uvid u obdukcioni nalaz.

- Ne možemo da se pomirimo sa sudbinom. Ne osjećam bijes jer ubica nije pronađen, ali sam ogorčen. Jedino kad vidim Janu, kako ona plače tada sam bijesan. Ona plače krišom, jako joj je teško, ali pokušava da bude jaka jer želi da utješi tatu - priča Vladimir, dodajući da mala Jana voli policiju jer vjeruje da su oni u mogućnosti da spriječe da druga djeca dožive njenu sudbinu, da odrastu bez roditelja.

Međutim, policija još nije pronašla izvršioca ovog svirepog zločina. Iako su postojali brojni krunski dokazi, vrijeme je prošlo a ubica je i dalje na slobodi.

- Slučaj je završio u nekoj fioci. Ja ne vjerujem da je loše urađen uviđaj, da nisu dobro prikupljeni dokazi, samo mi nije jasno kako još niko nije optužen za zločin - rezigniran je Vladimir dok se prisjeća kako je javnost osuđivala i njega i njegovog sina smatrajući ih krivim za Jeleninu smrt.

- Cijela ova situacija je jedno ludilo koje nikako da se završi, koje se ne ponavlja. Bilo je raznih priča i naslova, čas da sam je ja ubio, čas Zoran. Mi smo je obožavali, nikad joj ne bismo ništa nažao učinili - kaže on.

Zoran Marjanović dijeli očevo mišljenje.

- Pravda nije nedostižna, počinilac će biti uhvaćen. Ja vjerujem u to, pa čak iako ćemo možda čekati godinama da se to dogodi - rekao je Zoran.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.