REGION

Horor: Starica silovana, pa zadavljena!

Avaz.ba

31.8.2017

Srbijanska policija  uhapsila je Sašu A. zbog sumnje da je usmrtio Veru Rakić (79). Starica je silovana i zadavljena u porodičnoj kući u selu Dokmir kod Uba, a njeno tijelo pronašla je kćerka Zorica koja je sa suprugom i unukama došla kod majke u posjetu u goste. 

Liječeni alkoholičar

Ceca Arsenić, majka osumnjičenog Saše, priznaje da je srce htjelo da joj iskoči kada je čula za šta ga sumnjiče.

- Za sve je kriv alkohol! Saša se liječio. Nije pio četiri godine. Radio je i polako se kućio. Prije mjesec je ponovo počeo da pije, jer mu nisam dozvolila da u kuću dovede neku ženu sa djetetom, koje nije njegovo - kaže majka osumnjičenog.

Kćerka ubijene starice kaže da su, kada je došla pred kuću njene majke, vrata bila zaključana i da joj je to bilo čudno.

- Unuka mi je prva rekla da je prababa mrtva. Prišla sam prozoru i vidjela majku na podu. Suprug je razvalio komarnik i tada sam imala šta da vidim! Ne znam ko je to uradio, ali znam da to nije zaslužila. Želim da tog krvnika pogledam u oči i pitam ga: „Zasto mi ubi majku?!” Ona nikome ništa nažao nije učinila. Svakome je pomagala koliko je mogla - kroz plač je ispričala novinarima Zorica.

Prema njenim riječima, policija je uzela otiske i pronašla ključ ulaznih vrata.

Izjave svjedoka

- Ako je tačno da je Saša ubica, mogu samo da kažem da je na čudan način vratio Veri to što je pomagala njegovoj porodici. Izlazila je u susret šta god im je trebalo. O Sašinom ocu Slobodanu i majci Ceci imam samo riječi hvale. To su radni i vrijedni ljudi - kratko je rekla Zorica.

Prema nezvaničnim saznanjima, Saša je osumnjičen posle svjedočenja mještana da su vidjeli njegov automobil u ponedjeljak u njenom dvorištu. 

- Policija je pretresla njegovu kuću i saslušala njegove roditelje. Nađena je majica koju je tog dana nosio, koja je imala na sebi nešto nalik na tragove krvi, kao i krvave papuče! Zaplijenjena garderoba i automobil su na vještačenju radi upoređivanja tragova. Majica, na kojoj je bilo više kapljica, bila je oprana - rekao je naš sagovornik blizak istrazi.

Mještani sumnjaju da je Saša ubio Veru nakon pljačke.

- Vidjeli su ga u obližnjem selu u provodu, a kad popije, ne zna šta radi. Čuli smo da je silovao, pa ubio Veru i da je kuća ispreturana - kažu žitelji sela.

U domu Arsenića muk. Majka Ceca ne prestaje da plače, dok se otac trese od muke.

- Ne znam gdje mi je sin. Ne znam zašto tragaju za njim, sumnjaju da je ubio majka Veru. Ako je to uradio - neka odgovara, šta da kažem. Uništio je cijelu kuću. Ta žena je za nas samo dobro činila - drhtavim glasom priča Slobodan.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.