REGION

"Blic": Vozač Bentleya, koji je ugrozio Vučića, na vezi s funkcionerom policije

Avaz.ba

5.9.2017

Vozač Bentleya koji je u subotu ujutru presjekao kolonu u kojoj je bio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, u stalnom je kontaktu s visokim funkcionerom policije, piše "Blic".

Dosadašnja istraga je pokazala da je L.R. koji je upravljao automobilom pod dejstvom narkotika i naletio na kolonu Aleksandra Vučića, u dnevnom kontaktu sa petericom policajaca od kojih je jedan visoko pozicionirani policijski funkcioner - navodi ovaj list pozivajući se izvor blizak istrazi. 

Kako piše "Blic", ispituju se i ostali kontakti L.R, ali i dvojice njegovih saputnika - M.T. i S.D.

Istražitelje je, kako se navodi, posebno zabrinuo podatak da su jedan ili možda čak dvojica aktera incidenta bila pod istragom za najteža krivična djela.

- Istraga se vodila za svirepa i višestruka ubistva. Policija jedne od zemalja iz okruženja traži L.R. zbog pucnjave u jednom noćnom klubu u kojem su ranjena trojica gostiju - navodi sagovornik ovog lista.

"Večernje novosti" pišu da je za L.R. austrijska policija prije dva mjeseca raspisala potragu. On se, piše taj list, sumnjiči da se u jednoj bečkoj diskoteci sukobio sa dvojicom Čečena i da ih je ranio.

"Blic" navodi da je L.R. na crvenoj Interpolovoj potjernici, što uspješno skriva već neko vrijeme, a istražitelji sumnjaju da je on imao nečiju pomoć pa je tako uspijevao da izmakne policiji.

List piše, pozivajući se na isti izvor, i da je L.R. "na vezi" sa rođakom jednog od pripadnika "zemunskog klana" osuđenog za učešće u ubistvu premijera Zorana Đinđića.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.