REGION

Forenzičari otkrili šokantne detalje ubistva Jelene Marjanović: Evo šta je pokazala najnovija rekonstrukcija zločina!

(Kurir

9.9.2017

Centar za forenzička istraživanja, koji je godinu dana nakon brutalnog ubistva Jelene Marjanović angažovala njena porodica, došao do rezultata da ona nije ubijena na nasipu. Nakon 3D rekonstrukcije zločina nadležnim organima su poslali sedam prijedloga za tok istrage.

Sestra ubijene pjevačice Teodora Krsmanović, kaže da porodica nije bila zadovoljna brzinom istrage nadelžnih organa i da su ih boljeli natpisi u novinama o tome kako je Jelena Marjanović ubijena - od teorije da je ubistvo počinio kamiondžija, čovjek sa štapom, ljubavnik...

- Posebno nas je pogodila priča o ljubavniku jer smo je dobro poznavali - navele je sestra pjevačice koja je nestala 2. aprila prošle godine, a njeno tijelo je dan kasnije nađeno na nasipu u beogradskom naselju Borča.

- Porodica takođe smatra da nije ubijena na nasipu - istakla je Krsmanović. Ona je dodala da je Jelena bila u kontaktu sa porodicom i da se svakodnevno čula sa majkom Zoricom, posebno imajući u vidu da je bila teško bolesna.

- Mislim da je poziv uslijedio nakon što je majka zvala Jelenu - dodala je Krsmanović, koja je za sestrin nestanak saznala te uvečer i ne znam kada je ostala rodbina dobila tu informaciju, ali pretpostavlja u isto vrijeme kada je Jelenin muž Zoran to javio Zorici, prenosi Kurir.

Nenad Šipka iz Centra za forenzička istraživanja je otrio da se došlo do rezultata da Jelena Marjanović nije ubijena na nasipu, ali je otkrio i druge detalje iz rekonstrukcije zločina koji više od godinu dana potresa Srbiju.

Prema njegovim riječima, dvije rečenice koje su se pojavile u medijima su opredijelile tok istrage. 

Šipka nije otkrio o kojim izjavama je riječ, jer bi morao i da kaže čije su, a Centar se bavi isključivo forenzičkim istraživanjem, a ne imenima.

U rekonstrukciji ubistva Jelene Marjanović učestvovali su sudski vještaci, anestezionog, trasolog, vodič pasa, specijalisti za 3D rekonstrukciju.

- Otišli smo na mjesto gde se, prema priči Jeleninog supruga sve to dogodilo. Čim smo došli shvatili smo da je nemoguće da se tamo desilo ubistvo. Na takv zaključak nas je naveo vizuelni efekat, to je brisan prostor, izuzetna vidljivost, nemoguće da se bilo šta dogodi, a da muž ne vidi - objasnio je Šipka. 

Tu teoriju potkrepljuje i činjenica da su ekipa Centra za forenzička istraživanja na nasip otišla godinu i sedam dana nakon ubistva i ni u jednom ternutku nisu bili samo na nasipu.

Sestra ubijene pjevačice je govoreći o posljednjem telefonskom razgovoru Jelene i njene majke, navela da je Zorica zvala Jelenu i da više nije bila sigurna da je to njen glas.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.