REGION

Gdje su dokazi bili 17 mjeseci: Zašto je tek sad uhapšen Zoran Marjanović?

Avaz.ba

18.9.2017

Hapšenje Zorana Marjanovića odmah je nametnulo pitanje koji je to krunski dokaz uspio da dovede do pomaka u ovoj maratonskoj istrazi. 

Ministar Nebojša Stefanović izjavio je da je veštačenje tragova blata pronađenih na Marjanovićevim nogavicama i patikama pokazalo da je ono istog sastava kao ono koje je izolovano s kose ubijene pjevačice, piše Kurir.

Pitanje koje se, međutim, nameće jeste - gdje su blatnjavi dokazi bili proteklih 17 mjeseci, odnosno da li je policiji bilo potrebno toliko vremena da ispita tragove prikupljene odmah po otkrivanju ubistva?

- Pitanja su sasvim opravdana, jer Marjanović nije uhapšen nakon godinu i po dana zbog pronalaska nekog novog dokaza, već tragova koji su prikupljeni već u prvim satima istrage i čije bi vještačenje trebalo da je odavno urađeno. Generalno, takvi uzorci mogu da budu dokaz, ali i ne moraju.

Ako sastav tog nađenog blata odgovara sastavu zemlje i blata sa čitavog nasipa, onda to ne može da bude dokaz, jer je činjenica da je Zoran bio na nasipu kad je prijavio njen nestanak. Ali ako je to blato iz kose i s nogavice specifičnog sastava i potiče samo sa mjesta gde je Jelenino tijelo nađeno, onda može biti dokazni materijal - objašnjava naš izvor iz oblasti forenzike koji je želio da ostane anoniman.

On kaže da to što je Zoranov DNK nađen na Jeleninoj odjeći i gaćicama takođe ne može biti čvrst dokaz.

- Zoran je bio Jelenin suprug i sasvim je logično da njegovi tragovi postoje na njenoj odjeći, vešu i tijelu - dodaje naš izvor.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.