REGION

Slučaj kakav sud ne pamti: Baba tražila robiju za svog mrtvog muža

Ilustracija

Avaz.ba

18.9.2017

Milan Marinović, predsjednik Prekršajnog suda u Beogradu, u svojoj dugogodišnjoj sudskoj karijeri tvrdi da nikada neće zaboraviti suđenje babi i djedu koji su godinama ratovali zbog zajedničkog toaleta.

- Priča je iz Vojvodine. Suđenje zbog narušavanja javnog reda i mira. Naime, baka i djed, koji nisu bili u srodstvu, živjeli su u istoj zgradi i koristili zajednički tolet. Godinama je rasla netrpeljivost među njima jer ga je ona stalno optuživala da ne pere WC poslije upotrebe - počinje priču Marinović.

Jednog dana njihova netrpeljivost je kulminirala, a baba je na kraju djeda gađala metlom, piše Alo.

- Ona mu se prva obratila: "Kad ćeš jednom da očistiš toalet?". On ju je opsovao. Bjesna zbog njegovih riječi, baba je uzela metlu i gađala dedu, ali je na svu sreću promašila. Prijava za remećenje javnog reda i mira je napisana oboma i predmet je stigao kod mene na suđenje - priča Marinović.

Međutim, nakon saslušanja babe, koja je do detalja iznijela šta je sve morala da trpi, sudiji Milanu Marinoviću je rekla: "A šta će biti sa njim?!".


Printskrin: Youtube/EmisijaSAT

- Rekao sam joj njega ću sljedećeg saslušati. Ona mi je rekla: "Nećete moći, on je mrtav." Bio sam iznenađen, ali sam rekao da će onda samo ona dobiti presudu. Odmah me je pitala koliko ću je osuditi i zatražila da to uradim i za njega, iako je mrtav. Rekao sam joj da to nije moguće - objašnjava Marinović dok se sjeća slučaja starog nekoliko godina.

Sadašnji predsednik Prekršajnog suda u Beogradu rekao je da je baku osudio na minimalnu kaznu.

- Ona je i dalje tražila da i druga strana, iako je mrtva, snosi kaznu i tvrdila - oboje smo to uradili. Izašla je iz sudnice i nisam mogao da joj objasnim da mrtav čovjek ne može biti osuđen - dodao je Marinović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.