Predsjednica Skupštine Srbije rasplakala se tokom sjednice

Piše: Avaz.ba

Predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković rasplakala se tokom današnjeg zasjetanja, jer je optužena da je diskriminisala poslanicu "Dosta je bilo" Ljupku Mihajlovski, koja je osoba sa invaliditetom.

Iako je na sjednici srbijanske skupštine bilo dosta mirno, na kratko se desila "bura", a do verbalnog sukoba je došlo pošto poslanica "Dosta je bilo" nije dobila riječ iako se javila po Poslovniku, prenose beogradski mediji. 

Na to je reagovala poslanica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov zamjerajući Maji Gojković što nije dala Mihajlovskoj riječ i podsjećajući je da Mihajlovski nije mogla da ustane kako bi je Gojković vidjela, ali da je mogla da je čuje.

Jerkov je rekla i da je očigledno šef poslanički grupe SNS Aleksandar Martinović naložio Gojković da ne daje riječ opozicionim poslanicima ni za repliku ni po povredi Poslovnika i optužila je da narušava dostojanstvo parlamenta. 

Maja Gojković je na te navode emotivno reagovala ističući da je doživjela najteže uvrede i da je optužena da je diskriminisala invalide, te podsjetila da i sama u porodici ima invalida, a potom se rasplakala i napustila salu.

Poslanici Skupštine Srbije u načelu razmatraju prijedloge zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i zakona o visokom obrazovanju.
NA VRH