Ova tri detalja konačno rješavaju ubistvo Jelene Marjanović: Jedan je posebno šokirao istražitelje

Avaz.ba
23.09.2017 11:45

U krivičnoj prijavi koja je podignuta protiv Zorana Marjanovća za teško ubistvo, kao i u naredbi za sprovođenje istrage stoji da je Jelena Marjanović ubijena u kanalu kod nasipa, kao i da se ubistvo dogodilo 2. aprila 2016. godine između 16.47 i 17.10 sati. 

Međutim, još se čeka nalaz vještaka patologa o tačnom vremenu ubistva, o načinu na koji je žrtva ubijena, ali i o predmetu kojim je pjevačica ubijena. 

Prema navodima Centra za forenzička istraživanja u Novom Sadu, koje je Jelenina porodica unajmila da obave istragu, Jelena je devet puta udarena tupim predmetom u glavu. Međutim, to je samo dio teorija koje su se od samog početka istrage ovog ubistva pominjale.

Nakon što je Jelenino beživotno tijelo pronađeno u kanalu kod nasipa u Crvenki, pojavila se informacija da je Jelena ubijena čekićem sa više od 30 udaraca u glavu. Međutim, vrlo brzo čekić kao oružje zamijenio je kamen nepravilnog oblika, prečnika 20 centimetra. Nekoliko dana poslije teorija da je Jelena ubijena šarafcigerom zamijenila je predhodne dvije verzije, da bi potom rezultati Centra za forenzička istraživanja demantirali sve predhodne - Jelena je prema njihovom nalazu ubijena drvenom palicom ili granom sa devet udarca u glavu.

Nasip u Crvenki gdje je Jelena trčala je pregledan, na njemu nema ni drveća ni žbunja zbog kojeg se Jelena ne bi vidjela. Samim tim, probudila se sumnja da je ona ubijena negdje drugo, a da je njeno tijelo bačeno u kanal u noći između subote na nedelju. Jedna od pretpostavki bila je da je njeno tijelo donijeto u noći između subote, 2. aprila, i nedjelje, 3. aprila oko pet ujutru, dok je trajala pauza u policijskoj potrazi.

Nakon što je policija iz kuće porodice Marjanović, iznijela tepih, desetak dana poslije Jeleninog ubistva, pojavile su se špekulacije da je zapravo Jelena ubijena u kući, a da je njeno tijelo bačeno u kanal.

I prema djelimičnoj rekonstrukciji Jeleninog ubistva koju je uradio Centar za forenzička istraživanja u Novom Sadu, navodi se da je Jelenino tijelo donijeto na nasip u tepihu ili ćebetu. Međutim, prema detaljima iz krivične prijave koja je podignuta protiv Zorana Marjanovića, stoji da je pjevačica ubijena u subotu u kanalu u Crvenki, gdje je njeno tijelo i nađeno. Varikina kao sredstvo koje je uništilo biološke tragove pominjana je od početka istrage. Prema navodima od ranije, odmah pošto je Jelena ubijena Marjanovići su oribali čitavu kuću varikinom. 

Međutim, prema najnovijim rezultatima Centra za forenzičko istraživanje, i prsti ubijene pjevačice bili su u varikini jer su joj nokti, kada je njeno tijelo pronađeno, bili izgrebani i djelimično nalakirani, a ispod njih navodno nije bilo nijednog biološkog traga.

Ostalo je, dakle, da nalaz vještaka patologa razjasni čime je Jelena usmrćena odnosno kojim predmetom su joj nanijeti udarci u glavu, gdje je ubijena. Možda najbizarniji detalj koji je začudio i istražitelje- zašto je cijela kuća Marjanovića nakon Jeleninog nestanka bila prebrisana varikinom.

Podsjetimo, pjevačica Jelena Marjanović nestala je 2. aprila 2016. godine, kada je krenula sa mužem Zoranom i kćerkom Janom da prošeta. Ona se u jednom trenutku odvojila od njih kako bi otišla na trčanje i od tada joj se gubi svaki trag. Zoran je ubrzo prijavio njen nestanak, a nakon intenzivne potrage koja je ubrzo organizirana, Jelenino tijelo je pronađeno sutradan.
NA VRH