Pao mu alibi, pa plakao u policiji: Miloš uklanjao tragove ubistva, Jelenu bacio u kanal?

Informer.rs
23.09.2017 15:36

Foto: (Miloš Marjanović, Zoranov brat, Facebook)

Miloš, brat uhapšenog Zorana Marjanovića, ima ubjedljivo najtanji alibi od svih članova porodice Marjanović, tvrde u policiji.

Zoranov brat već godinu dana uporono tvrdi da je u vrijeme ubistva snaje Jelene spavao u svom krevetu, ali niko od njegovih ukućana u iskazima to nije mogao da potvrdi.

Iako je utvrđeno da je Milošev mobilni telefon 2. aprila 2016. u periodu od 15 do 18 sati bio u porodičnoj kući, policija sumnja da ga je on namjerno ostavio tamo, a da je za to vrijeme uklanjao tragove zločina i možda i lično bacio tijelo ubijene Jelene u kanala na nasipu u Borči.

Na ovu sumnju policiju navode vrlo neuvjerljivi i nervozni Miloševi iskazi na brojnim ispitivanjima.

On je tako prije deset dana, neposredno pred hapšenje brata Zorana, na jednom informativnom razgovoru u prostorijama beogradske policije, pritisnut oko alibija, počeo da plače.

- Kad smo ga suočili s nelogičnostima u njegovim iskazima, kada smo mu rekli da mu je alibi klimav i tanak i da baš niko od ukućana nije mogao da potvrdi da je on u vrijeme zločina spavao u kući, Miloš je odjednom počeo da plače! Vikao je: Ne znam više, ne znam ja ništa...Ponadali smo se tada da će se slomiti i reći sve što zna, ali on se brzo pribrao i nastavio sa svojom starom verzijom - prenosi sagovornik iz istrage, koji kaže da je Miloš Marjanovič poslije tog informativnog razgovora zadržan u policiji više od 12 sati.

Više izvora iz istrage potvrdilo je da postoje snažne indicije da je Miloš lagao o nestanku i ubistvu snahe.

- Tokom istrage je kazao policajcima da je 2. aprila 2016. bio sa svojom djevojkom do 15 sati. Potom je, kako je tvrdio, otišao kući i legao da spava sve do 18 sati. Međutim, to na saslušanju nisu potvrdili ni njegov brat Zoran, ni roditelji Vladimir i Zorica. Oni nisu znali da objasne gdje je bio Miloš u vrijeme Jeleninog nestanka. Izgleda da nisu uspjeli da usklade baš sve detalje priče - objašnjava sagovornik ovog lista i dodaje:

 - Mnogo toga ukazuje da je baš Miloš učestvovao u sklanjanju Jeleninog tijela i uklanjanju tragova zločina. On je u toj kući fizički najsnažniji.

NA VRH