REGION

Sve riječi muških članova porodice Marjanović o ubistvu Jelene: Da li vam se čini da se neke izjave ne poklapaju?

Avaz.ba

23.9.2017

Dok je trajala istraga, muški članovi porodice Marjanović davali su različite izjave o pojedničanim dijelovima ovog misterioznog ubistva. Također svi članovi porodice Marjanović su se svojski trudili da se prikažu javnosti kako redovno sarađuju sa policijom u rješavanju ubistva. Međutim, neke izjave koje su davali jednostavno su čini se bile kontradiktorne, piše Tegraf.

- Mi smo normalna porodica, a od naše nesreće se pravi rijaliti. Inače, sve što znamo saznajemo od vas iz medija.

Prijava policiji

Novinari su krivi za čitavu situaciju koja se događa vezano za nas, rekao je Vladimir Marjanović medijima nakon sahrane i tokom istrage o ovom slučaju.

Naime, samo više od mjesec dana kasnije Vladmir i Zoran Marjanović su gostovali u emisiji Ćirilica Milomira Marića, gde su to isto ponovili, a Zoran je početkom septembra ušao u rijaliti Zadruga gdje je ostao dan prije nego što je uhapšen u prodičnoj kući.

- Jelenin svekar rekao je da nepoznata osoba koja je imala fantomku na sebi, usred noći početkom maja pokušala da preskoči ogradu i uđe u njihovo dvorište, ali da je taj slučaj prijavio policiji.

Međutim, u policiji je rečeno da niko iz ove porodice nije prijavio slučaj, kao i da su za to saznali preko medija.

- Cijela prepiska sa tom Radom je montirana, i nema veze sa istinom. Sve ovo mi djeluje kao skretanje sa istrage, ubica je na slobodi, a mediji se bave nekim nebitnim stvarima. I da je Zoki u kontaktu sa nekim nije grijeh, ali on nije u stanju jer je previše volio Jelenu, i sad previše pati. 

Zoran Marjanović priznao je u aprilu 2017. u Višem sudu u Beogradu da je medicinskoj sestri iz Beča Radi Matić (35) slao perverzne poruke u kojima je poziva na seks i da je to radio samo 34 dana posle suprugine smrti.

- Moj sin je čist. I mi čekamo da se uhvati ubica. Ni Zoran, ni bilo ko iz naše kuće nema veze sa ubistvom. Svi mi nju volimo. Idemo čak i noću jer neko konstantno baca cvijeće. Ubica se, očigledno, vraća na mjesto zločina svi mi smo prošli poligraf, laž je sve drugo - kaže Marjanović.

Uznemirenje javnosti


Policija 10. septembra hapsi Zorana Marjanovića, a Više tužilaštvo mu određuje pritvor. 

- Jelena je bila uznemirena pred smrt, ali to smo shvatili tek nakon tragedije. Ćutala je o jednom prijatelju koji joj se udvarao. Rekli su mi da bi zbog svake izjave koju dam, i tako uznemirim javnost, Zoranu mogli da produže pritvor za mjesec dana - objasnila je glava porodice. 

- Zoranovo hapšenje je namješteno i svi mi znamo istinu. Jelenu je ubio tajkun koji drži pola Beograda, a Zorana hapse jer njemu gori pod nogama i svima ide u prilog da Zoran bude uhapšen. Moj sin nije ubica - rekao je Vladimir Marjanović.

Ta teorija se zasnivala na priči iz oktobra 2016. kada je prema pisanju Blica na poligrafsko ispitivanje priveden navodno udvarač ubijene Jelene Marjanović. Beogradska policija je prema pisanju medija navodno otkrila muškarca koji se udvarao pjevačici Jeleni Krsmanović nekoliko mjeseci prije nego što je ona svirepo ubijena. Inače on navodno na poligrafu nije prošao nekoliko pitanja koja se tiču njegovog odnosa prema pokojnoj Jeleni, ali nikada nije bilo indicija da je on izvršio ubistvo.

- Prije rijalitija želim da pokažem ljudima ko sam i da skinem ljagu sa svoje porodice.

- Ubio je Jelenu, zašto ne bi ubio i nekoga od nas?

Zato, dok se ne otkrije ko je ubica i koji mu je motiv, mi ne možemo da budemo spokojni. Posebno strahujem za kćerku Janu, zbog čega smo unajmili privatno osiguranje da je non-stop drži na oku - rekao je Marjanović u svojoj ispovijesti 49 dana nakon tragedije.

- Niti sam Jeleni branio da pjeva, niti sam bio protiv toga da nastupa. Laž je i da sam pravio ljubomorne scene. Naprotiv!

- Sve je izmišljeno, to je foto-montaža! 

Miloš je tvrdio da je u vrijeme brutalnog zločina, spavao kod kuće.

Međutim, Miloš je u razgovoru sa inspektorima negirao je da je boravio u kući taj dan kada se ubistvo desilo, ali nije mogao da kaže gdje je bio u to vrijeme, objavio je Telegraf od svojih izvora u policiji. Inače, ovo nije prvi put da je dJever ubijene pJevačice pozivan na saslušanje. Prošle godine je 9. juna takođeR bio u policijskoj stanici.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.