REGION

Vučić uručio pasoš Srbije i ličnu kartu slavnom glumcu Rejfu Fajnsu

Fajns i Vučić u Beogradu Tanjug

Avaz.ba

24.9.2017

Predsjednik Srbije Aleksаndаr Vučić danas je uručio pаsoš i ličnu kartu Srbije britаnskom glumcu i reditelju Rejfu Fаjnsu (Ralph Fiennes).

Fajns je dobio državljanstvo Srbije 7. septembra kada je rješenje o prijemu u državljanstvo potpisala premijerka Srbije Ana Brnabić.


Stigao u Beograd

U Beogradu Fajns snima film o najvećem baletskom igraču svih vremena Rudolfu Nurejevu, a u Srbiji je 2010. godine snimio i film "Koriolan".

Britanski glumac 23. juna bio je i gost na svečanosti koju je organizirao Vučić povodom stupanja na dužnost predsjednika Srbije.

Vučić je uručio slavnom glumcu pasoš i ličnu kartu Republike Srbije riječima: "Ovo je tvoj novi pasoš".

- Velika mi je čast što danas mogu da vam uručim ličnu kartu i pasoš Srbije. Obično ljudi kada govore o razlozima davanja nekome državljanstva ili zašto je neko zainteresovan da ga uzme, pronalaze, valjda polazeći od sebe, neke naopake razloge kao što su pare, politička povezanost. Ponosan sam što vam dajem ovaj pasoš što mnogo volite Srbiju i to je najvažnije - poručio je Vučić obraćajući se novom državljaninu.

Hrana i vino 


Fajns je na srpskom jeziku, zahvaljujući se na pasošu, rekao:

- Hvala vam gospodine predsjedniče. Nikada nisam mislio da ću postati Srbin. Sada izgleda jesam. Moj život obogaćen je vašom hranom, vinom, dobrotom i prijateljstvom. Hvala što ste prihvatili ovog Engleza u vašu otadžbinu. Ja sam počastvovan - naglasio je Fajns.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.