Osumnjičenima u slučaju Bentli ukinut pritvor, brane se sa slobode

Avaz.ba
24.09.2017 17:10

Sudija za prethodni postupak na prijedlog Višeg javnog tužilaštva i odbrane u petak popodne ukinuo je pritvor prema okrviljenima, nakon što je tužilaštvo ispitalo predložene svjedoke, čime su ujedno prestali razlozi za njihovo dalje zadržavanje u pritvoru. 

Trojici osumnjičenih za ugrožavanje sigurnosti predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u slučaju "bentli" ukinut je pritvor jer su ispitani predloženi svjedoci zbog kojih im je pritvor bio određen.

Oni se terete za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i to predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a u daljem toku postupka branit će se sa slobode.

Iz pritvora, u kojem su bili tri sedmice pušteni su u petak, pošto je u tužilaštvu svjedočio vlasnik "bentlija", bivši fudbalski reprezentativac Ivica Dragutinović, potvrdio je Tanjugu njihov branilac Goran Ninić.

Portparol Višeg suda u Beogradu Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak na prijedlog Višeg javnog tužilaštva i odbrane u petak popodne ukinuo pritvor prema osumnjičenima, nakon što je tužilaštvo ispitalo predložene svjedoke, čime su ujedno prestali razlozi za njihovo dalje zadržavanje u pritvoru.

U narednom periodu očekuje se odluka Višeg javnog tužilaštva o optuženju.

U ovom slučaju terete se Luka Radulović, Miloš T. i Stevan D.

Oni su uhapšeni 2. septembra, nedugo pošto su na kružnom toku oko 8.20 sati na Topčiderskoj zvijezdi naletjeli automobilom "bentli" španskih registarskih oznaka na vozilo u kojem se nalazio predsjednik Srbije, a koje se kretalo u koloni.

Vozača bentlija Luku Radulovića inače traži austrijsko pravosuđe zbog pokušaja ubistva jednog Rumuna u diskoteci u Beču u martu ove godine.

NA VRH