REGION

Vučić razgovarao s britanskim lordovima, očekuje razumijevanje za Kosovo

Avaz.ba

27.9.2017

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa članovima Doma lordova Parlamenta Velike Britanije.

Kako je saopćeno iz Predsjedništva Srbije, Vučić je sa gostima razgovarao o regionalnim pitanjima i evropskom putu Srbije.

Kako se navodi u saopćenju, predsjednik Srbije je zahvalio predstavnicima Doma lordova na interesu za probleme sa kojima se zapadni Balkan suočava i istakao da je još mnogo važnih pitanja na evropskoj agendi Srbije.

Vučić je zahvalio što Velika Britanija, uprkos Bregzitu, izražava spremnost da pomogne Srbiji u procesu evropskih integracija.

Vučić je izrazio zadovoljstvo bilateralnim odnosima i naglasio da je Srbija zainteresirana za njihovo dalje unapređenje i jačanje, posebno u oblasti ekonomije i povećanja britanskih investicija u Srbiji, navodi se u saopćenju, prenosi B92.

- Spremni smo za kontinuirano jačanje političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou - rekao je Vučić i naglasio da očekuje da Velika Britanija pokaže više razumijevanja za stavove u vezi sa Kosovom i Metohijom.

Predstavnici Doma lordova britanskog parlamenta istakli su da njihova delegacija boravi u Srbiji radi prikupljanja informacija u cilju što bolje formulacije politike Velike Britanije prema zapadnom Balkanu nakon Bregzita i definiranja modaliteta aktivnosti u pravcu doprinosa stabilnosti regiona.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.