Vučić razgovarao s britanskim lordovima, očekuje razumijevanje za Kosovo

Avaz.ba
27.09.2017 11:30

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa članovima Doma lordova Parlamenta Velike Britanije.

Kako je saopćeno iz Predsjedništva Srbije, Vučić je sa gostima razgovarao o regionalnim pitanjima i evropskom putu Srbije.

Kako se navodi u saopćenju, predsjednik Srbije je zahvalio predstavnicima Doma lordova na interesu za probleme sa kojima se zapadni Balkan suočava i istakao da je još mnogo važnih pitanja na evropskoj agendi Srbije.

Vučić je zahvalio što Velika Britanija, uprkos Bregzitu, izražava spremnost da pomogne Srbiji u procesu evropskih integracija.

Vučić je izrazio zadovoljstvo bilateralnim odnosima i naglasio da je Srbija zainteresirana za njihovo dalje unapređenje i jačanje, posebno u oblasti ekonomije i povećanja britanskih investicija u Srbiji, navodi se u saopćenju, prenosi B92.

- Spremni smo za kontinuirano jačanje političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou - rekao je Vučić i naglasio da očekuje da Velika Britanija pokaže više razumijevanja za stavove u vezi sa Kosovom i Metohijom.

Predstavnici Doma lordova britanskog parlamenta istakli su da njihova delegacija boravi u Srbiji radi prikupljanja informacija u cilju što bolje formulacije politike Velike Britanije prema zapadnom Balkanu nakon Bregzita i definiranja modaliteta aktivnosti u pravcu doprinosa stabilnosti regiona.
NA VRH