REGION

Ovih pet tragova Zorana Marjanovića povezuje sa ubistvom supruge Jelene

Avaz.ba

28.9.2017

Uhapšenog Zorana Marjanovića najmanje pet konkretnih tragova direktno povezuje sa ubistvom supruge Jelene Marjanović 2. aprila 2016. u Borči, potvrđuju za Informer u policiji i tužilaštvu.

- Istina je da mi još nemamo čvrst dokaz da je Zoran ubica, ali imamo neoborive dokaze da je on učestvovao u tom zločinu! - kaže jedan od izvora Informera, inspektor angažovan u ovoj istrazi.

Prema njihovim saznanjima, u pitanju su Zoranovi DNK tragovi na Jeleninoj kosi, glavi i ličnim stvarima, kao i tragovi blata na njegovim farmerkama, koje je apsolutno isto kao i blato sa mjesta zločina, u kanalu pored nasipa u Borči.

- Prvo i najvažnije, ključan je Zoranov DNK nađen na blatu u kosi i na glavi mrtve Jelene. To znači ili da ju je on lično usmrtio nekim tupim predmetom sa čak 34 udarca u glavu, ili je pomogao ubici tako što je vukao Jelenino onesviješteno tijelo od nasipa, gdje je pretučena, do kanala, gdje je izdahnula... - objašnjava izvor.

Drugi ključni dokaz jesu tragovi blata nađeni na Zoranovim farmerkama, koji su po sastavu potpuno identični blatu koje je nađeno na Jeleninoj glavi i kosi.

- Zoran je u više navrata lagao policiju i uporno tvrdio da nikad nije bio na nasipu i u kanalu gdje je nađen leš, ali tragovi blata to potpuno demantuju. Sada znamo, on jeste bio na mjestu zločina u vrijeme zločina. I to će na sudu biti dokazano - navodi izvor.


Pet dokazanih činjenica koje terete Zorana:

1. Na blatu na Jeleninoj glavi i kosi nađen je njegov DNK

2. Na Zoranovim farmerkama bilo blato sa mjesta zločina

3. Muževljev DNK trag nađen na Jeleninom mobilnom telefonu

4. Zoranov biološki trag utvrđen na gaćicama ubijene žene

5. I na gumici za kosu na mjestu zločina bio Zoranov DNK


Zoran je, kažu u policiji, od početka bio sumnjiv inspektorima jer je u prvim nedjeljama istrage njegov DNK nađen na ličnim stvarima ubijene Jelene.

- Zoranov DNK pronađen je na Jeleninom telefonu i gumici za kosu koji su nađeni na mjestu zločina. Njegovi biološki tragovi utvrđeni su i na unutrašnjoj i spoljašnjoj strani njenih gaćica. Međutim, tužilac je tada smatrao da to nije dovoljno za hapšenje, pod obrazloženjem da su Zoran i Jelena bili u bračnoj zajednici i da su njegovi biološki tragovi mogli i u drugim okolnostima završiti na njenim stvarima - kaže sagovornik.

Inspektori su zato sve "karte" bacili na analizu blata, kojim bi Zorana direktno "stavili" na mjesto zločina.

- Analize strukture blata rađene su i u Srbiji i u inostranstvu, što je trajalo mjesecima. Kada su sredinom septembra iz Forenzičkog instituta MUP u tužilaštvo konačno stigli rezultati o Zoranovom DNK na blatu sa Jelenine glave, kao i uporedna analiza tog blata sa onim s Marjanovićevih farmerki, pala je odluka o hapšenju. Tužilaštvo je procijenilo da ima dovoljno dokaza za određivanje pritvora i za kasnije podizanje optužnice, pa je Marjanović istog dana, 15. septembra, uhapšen i odveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo - navodi izvor. 

On ističe i da je sada za inspektore najvažniji zadatak da utvrde i prikupe dokaze protiv Zorana Marjanovića i da niko drugi još nije osumnjičen niti privođen.

- Mogu vam još reći da je Jelenin ubica bio jezivo brutalan. Udarci u glavu su bili stravični i ona je bila u potpunosti unakažena. To samo pokazuje visok stepen mržnje i agresije kod ubice. Zato od samog početka sumnjamo na nekoga ko je bio njoj blizak - zaključio je sagovornik.

Podsjetimo, pjevačica Jelena Marjanović je 3. aprila 2016. pronađena mrtva, smrskane glave, u kanalu pokraj nasipa u Borči, a obdukcijom je utvrđeno da je ubijena dan ranije. Zoran je policiji prijavio da je šetao u blizini nasipa sa Jelenom i kćerkom, kad je njegova supruga, navodno, otišla da džogira i nestala.

Poslije skoro godinu i po dana, 15. septembra, Zoran je uhapšen zbog Jeleninog ubistva i trenutno se nalazi u pritvoru. 

U policiji sumnjaju da je Zoran imao pomagača, a od početka istrage pod prismotrom su njegovi roditelji Zorica i Vladimir, kao i brat Miloš.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.