REGION

Veliki obrat u slučaju ubistva pjevačice: Marjanovići mogu da zaglave 40 godina?!

Alo.rs

4.10.2017

Porodica Zorana Marjanovića ne mora da svjedoči, ali ukoliko postane osumnjičena, prijeti joj kazna za saizvršilaštvo. 

Članovi porodice Marjanović imaju status privilegovanih svjedoka u slučaju ubistva snahe Jelene Marjanović i po zakonu mogu da odbiju svjedočenje, ali ukoliko se eventualno dogodi da budu osumnjičeni, prijeti im robija do 40 godina kao saizvršiocima!

Ovo ekskluzivno za „Alo!” otkriva advokat Nebojša Milosavljević, koji je dobio punomoćje 11 članova porodice Krsmanović da ih zastupa u slučaju brutalno ubijene pjevačice.

- Članovi porodice Zorana Marjanovića, osumnjičenog za teško ubistvo supruge Jelene, privilegovani su svjedoci. Oni su po zakonu oslobođeni dužnosti svjedočenja. Članovi porodice osumnjičenog mogu da se pozovu na svoje zakonsko pravo i ne moraju da svjedoče. Međutim, ukoliko se eventualno dogodi da i oni budu osumnjičeni, prijeti im visoka kazna! Ukoliko se u slučaju teškog ubistva, kao što je ovo, dogodi da i članovi porodice budu osumnjičeni, oni se ne sumnjiče za pomoć učiniocu poslije krivičnog djela, već kao saizvršioci! Prema zakonu, saizvršioci su dali podjednak doprinos izvršenju krivičnog djela i za njih je propisana ista kazna kao i osumnjičenom za ubistvo. Ukliko bi se to eventualno dogodilo sa članovima porodice Marjanović, njima bi prijetila kazna do 40 godina zatvora - kaže za „Alo!” advokat Nebojša Milosavljević.

On naglašava da je istraga na početku i da je rano i neozbiljno davati bilo kakva predviđanja ko je umiješan u zločin.

- Ogroman teret dokazivanja je na tužiocu. Vidjet ćemo kako će se sve odvijati. Tek sam dobio punomoćje i treba da pogledam spise. Bit će vrlo važno razjasniti ko je podstrekač, a ko pomagač u ovom slučaju. U praksi se dešavalo da podstrekač dobije veću kaznu od izvršioca ubistva! Strožoj kazni podleže osoba koja nekoga navede na ubistvo, ukoliko je ubica, recimo, umobolan ili je u trenutku zločina bio drogiran - navodi naš sagovornik i dodaje da će kao punomoćnik predlagati dokaze i ocjenjivati njihovu valjanost.

Na pitanje da li će predložiti saslušanje Zoranove devojke Zorice Mitrović bio je izričit da je rano da govori na čemu će insistirati.

- Vidio sam da je u medijima mnogo pisano o njoj. Djevojka može da bude bitan faktor! Međutim, neću ništa unaprijed da pričam. Pitanje je da li ima osnova da bude predložena kao svjedok - izjavio je Milosavljević i poručio da će se truditi maksimalno da ubistvo bude rasvijetljeno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.