REGION

Da li je slučaj riješen: Zoranova garderoba mogla bi razjasniti sve

Avaz.ba

5.10.2017

Zoran Marjanović u trenutku dolaska na nasip sa suprugom Jelenom i kćerkom Janom i tokom potrage za Jelenom nije bio u istoj garderobi!

Vještačenje snimaka kamera na nasipu Crvenka u Borči, koje su 2. aprila 2016. snimile Zorana Marjanovića, osumnjičenog za ubistvo supruge Jelene Krsmanović Marjanović, moglo bi konačno da odgonetne sumnju da li se on kobnog dana presvlačio i tako pokušao da zavara istražitelje.

Prema navodima nekih svjedoka, Zoran Marjanović, koji je 15. septembra uhapšen zbog sumnje da je ubio suprugu, kobnog dana se navodno dva puta presvukao.

Naime, kako nezvanično saznaje Alo.rs, Zoran Marjanović u trenutku dolaska na nasip sa suprugom Jelenom i kćerkom Janom i tokom potrage za Jelenom nije bio u istoj garderobi. 

- Zorana, Jelenu i Janu je 2. aprila oko 15 sati snimila kamera sa obližnje prodavnice. Na tom snimku se navodno vide Zoran kako gleda u pravcu nasipa, ženska osoba za koju se ne može sa sigurnošću tvrditi da je pokojna pevačica i mala Jana. Upoređivanjem tog snimka sa snimcima koji su nastali kasnije tog dana, kada je u toku bila potraga za Jelenom, moglo bi se odgonetnuti da li se Zoran presvlačio - objašnjava dobro obavešteni izvor. 

Prema njegovim riječima, ovo vještačenje bi moglo da bude još jedan dokaz protiv Zorana. 

- Dok je trajala potraga za Jelenom, Zoran je bio u crnoj majici, crnoj jakni i maskirnim pantalonama tamne boje. Na tim odjevnim predmetima nije bilo vidljivih tragova krvi, blata ili trave, što bi moglo da ukaže na to da je on nakon zločina promijenio kompletnu garderobu. Da li se Zoran presvukao nedvosmisleno bi moglo da se utvrdi upoređivanjem snimaka sigurnosnih kamera koji su nastali kobnog dana - kaže izvor i dodaje da postoji i svjedok koji je 2. aprila oko 18 sati vidio Marjanovića kod crkve u Borči.

Prema priči tog svjedoka, Zoran je tada navodno bio u majici koja je bila umazana krvlju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.