REGION

Roditelji iz Zemuna očekivali su blizance, a onda je i njih i ljekare iznenadila Lenka rekorderka

Blic.rs

6.10.2017

Lenka Mijačić iz Nove Pazove postala je šampion odmah po dolasku na svijet jer je na rođenju bila dugačka čak 65 centimetara, što je svrstava u prvih pet najdužih beba ikada rođenih u Srbiji. 

Mladen Mijačić (38), ponosni tata, kaže da su on i supruga Jelena (29) očekivali blizance jer je mamin stomak tokom trudnoće bio ogroman. Iznenadili su se kada im je ljekar saopštio da je u stomaku samo jedna beba, ali je potvrda stigla 29. avgusta u porodilištu u Zemunu.

- Ni supruga ni ja nismo pretjerano visoki, ja 188 centimetara, a Jelena 183. Ja imam dvije sestre bliznakinje, moja supruga je bliznakinja, pa smo se nadali da ćemo i mi dobiti blizance, a onda nas je iznenadila Lenka. Prijatelji nisu vjerovali kada smo im rekli koliko je dugačka, ubjeđivali su nas da smo pogrešno čuli, da je vjerovatno 56, a ne 65. Ja radim u Hitnoj pomoći i kada sam jednoj doktorici rekao kolika je beba, ni ona nije vjerovala sve dok joj nisam poslao fotografiju otpusne liste. Čak je i za doktore njena dužina kuriozitet - priča za “Blic” Mladen Mijačić.

Prije rođenja roditelji su znali pol djeteta, pa su kupili svu neophodnu garderobu. Sve je bilo spremno za izlazak iz bolnice, ali će svečana garderoba za ovu posebnu priliku, namijenjena Lenki, ipak obradovati neku drugu princezu. Dok je mama bila u porodilištu sa Lenkom, tata je ponovo morao u kupovinu.

- U prodavnici su se smijali kada sam tražio veličinu 68 za tek rođenu bebu, mislili su da se šalim. Lenka je odmah ušla u garderobu za bebe od tri do šest meseci, a svu odjeću koju smo prethodno kupili poklonili smo prijateljima. Ona je sada još porasla, sada ima 67 centimetara i teška je šest kilograma. Baš juče smo bili na pregledu i tamo je bio dječak koji je rođen istog dana kada i Lenka, on je upola kraći. Razlika je baš velika i smiješno izgleda kada se uporedi sa drugim bebama - objašnjava Mladen, koji se nada da kćerka neće biti košarkašica, već odbojkašica.

Tokom trudnoće nije bilo nikakvih problema, mama je sve podnosila dobro, a beba je bila odlično. Lenka je rođena šest dana nakon pretpostavljenog termina, a kada su doktori videli da Jelena neće moći da se porodi prirodnim putem, urađen je carski rez kojim je beba došla na svijet.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.