REGION

Jezivi detalji zločina: Ubio ga, pa silovao mrtvog

( Screenshot)

Kurir.rs

8.10.2017

Ivan Novakov (38), koji je sa 11 uboda nožem ubio Jona Mezimku (54) u njegovoj kući u Srbiji, nakon zločina je pokušao da siluje mrtvog čovjeka.


Do ovog jezivog otkrića policija je došla nakon što je pregledano tijelo ubijenog.

- Prilikom tog pregleda utvrđeno je da je Mezimka imao povrede. S obzirom na prošlost seksualnog napasnika i činjenicu da je nekoliko puta prijavljivan za silovanja, inspektori su ubijeđeni da je Novakov nakon što je ubio nesretnog čovjeka pokušao da ga siluje - kaže dobro obaviješten izvor.

Zločin se dogodio u četvrtak uvečer, kada je Novakov upao u kuću Mezimke, koji je sjedio s komšinicom Dragicom Jovanović, tražeći od njega cigarete.

- Mezimka je pokušao da ga otjera, ali je ovaj izvukao ogroman nož i krvnički počeo da ga ubada. Kada je nesretni čovjek izdahnuo, ustremio se na Dragicu Jovanović. Udarao ju je pesnicama i sjekao nožem po rukama. Onda ju je otjerao u drugi dio kuće u dvorištu s namjerom da je siluje. Tu je nastavio da je tuče, a onda joj je naredio da se skine i rekao da ga tu sačeka dok se vrati po cigarete. Ona je to iskoristila i uspjela da pobjegne. Pošto nije zadovoljio seksualni nagon, Novakov je napastvovao mrtvog Mezimku - objašnjava naš izvor i dodaje da je malo poslije toga ubica uhapšen u lokalnoj kafani.

Ivan Novakov je u prošlosti osuđivan zbog seksualnih zlodjela. Robijao je jer je silovao staricu u selu Pločica, a kaznu je odslužio prije godinu. Po izlasku iz zatvora doselio se u Belu Crkvu kod sestre Silvane Novakov. Kako je ona ispričala, tu je bio do prije dvije sedmice, kada je pretukao i pokušao da siluje njenu trudnu kćerku. Ona je za Kurir ispričala i da je Ivan ranije silovao rođaku koja mu je rodila dijete, kao i da je silovao sedmogodišnjeg sestrića.

- To dijete je tukao i silovao, vezao ga je za bicikl i vukao od Kovina do Brestovca. On je ubica, nije za život i treba ga ubiti. Imao je namjeru da ubije i moju kćerku. Prijavili smo ga policiji, ali je i poslije toga ostao na slobodi. Živim u strahu od njega jer znam šta je uradio mojoj kćerki, kao i sestriću, iako nam je rod - ispričala je Silvana Novakov.

Brutalno ubistvo Jona Mezimke iz Bele Crkve moglo je da bude spriječeno da su se pančevački istražni organi 12 dana uoči monstruoznog zločina ozbiljnije bavili prijavom protiv osumnjičenog za ubistvo Ivana Novakova.

Naime, Silvana Novakov je krajem septembra prijavila policiji da ju je njen brat pretukao, a potom pokušao da siluje njenu trudnu kćerku. Međutim, on je ubrzo pušten. U policiji nam je nezvanično potvrđeno da je Novakov uhapšen, ali da mu pritvor nije određen jer nadležni tužilac to nije zahtijevao. Propust istražnih organa očigledan je i u tome što, uprkos primjeni Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, niko nije uzeo u obzir i to što je Novakov nasilnik i silovatelj povratnik. Upravo zbog toga je neshvatljivo da se on nakon privođenja našao na slobodi, a sada je više nego jasno da se zločin ne bi dogodio da je tada ostao iza rešetaka.

Kurir je juče pokušao da dobije komentar iz Osnovnog i Višeg javnog tužilaštva u Pančevu, ali se na telefone poznate redakciji niko nije javljao.


Žrtva monstruma

Dragica Jovanović, koja je uspela da se spase, od straha se preselila kod svojih roditelja.

- Živim sama, pa je otac došao po mene i odveo me u njihovu kuću. Novakov me je sjekao nožem po rukama, a kada me je odvodio u drugu sobu, stavio mi je sječivo pod grlo i vukao me osam metara - rekla je Jovanovićeva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.