REGION

Misterija o mjestu ubistva: Psi tragači ruše alibi Marjanovića!

Avaz.ba

9.10.2017

Istraga o ubistvu Jelene Marjanović, koja traje više od godinu i pol, i hapšenje njenog supruga Zorana, koji je zasad jedini osumnjičeni, nisu u potpunosti rasvijetlili ovaj zločin. 

Jedno od glavnih nerazjašnjenih pitanja jeste gdje je pjevačica ubijena. Tvrdnju da je usmrćena na nasipu, gdje je i pronađena dan nakon nestanka, pobili su psi tragači!

- Nakon što je suprug pjevačice 2. aprila prijavio nestanak supruge, policija je izašla na teren i pročešljala cijeli nasip. Tom prilikom angažovani su i psi tragači, a članovi porodice Marjanović dali su policajcima Jeleninu odjeću da bi mogli da je namirišu i otkriju gdje se nalazi - objašnjava izvor Telegrafa.

Međutim, činjenica da je nisu našli bez sumnje ukazuje da ona i nije bila tamo!

- Nemoguće je da ovi psi, koji su obučeni za taj posao, ne osjete pjevačicin miris. Nedaleko od tijela pronađeni su njen telefon i dio trenerke. Psi bi ih nanjušili jer i na telefonu zbog često znojavih prstiju ostaju jaki tragovi, kao i na trenerci koja upija i znoj i razne mirise. I ne samo to, nanjušili bi i nju bez obzira na to što je bila u vodi. To nije prepreka za te pse, doveli bi do mjesta s kojeg je bačena - objašnjavaju stručnjaci.

Prema njihovim riječima, oni su gotovo ubijeđeni da je Jelenino tijelo naknadno doneseno na mjesto na kojem je pronađeno.

- Nakon što je njen nestanak prijavljen 2. aprila, članovi porodice i policijski službenici tragali su za Jelenom do duboko u noć, kada je potraga prekinuta. Ubica je iskoristio trenutak kada je nasip bio prazan i donio tijelo prije nego što je svanulo, a policajci se vratili na nasip. Zanimljivo je da je tijelo pronađeno sljedećeg dana oko 12 sati po podne, na mjestu pored kojeg je prethodne večeri prošlo ko zna koliko ljudi! Takođe, sumnje stručnjaka potvrđuje i to što niko od prisutnih nije čuo zvono pjevačicinog telefona, koji je bio upaljen, a mnogi su je pozivali tokom potrage - dodaje naš sagovornik.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.