REGION

Zoran Marjanović sprema odbranu: Svjedoci, gledat ću vas sve u oči i rešetati!

Avaz.ba

9.10.2017

Zoran Marjanović, osumnjičeni za ubistvo supruge Jelene, tražit će od tužilaštva da aktivno učestvuje u predstojećem saslušavanju svjedoka, kad od 16. oktobra oni počnu da daju iskaze u nastavku istrage brutalnog zločina u Borči. 

Kako Kurir saznaje, Marjanović u ćeliji Centralnog zatvora, gdje je u pritvoru skoro mjesec dana, uveliko priprema taktiku i pitanja kojima će pokušati da diskredituje svjedoke čiji iskazi mogu da budu nepovoljni po njega.

- Marjanović je svjestan da mu od pojedinih svjedoka prijeti najveća opasnost. Shvatio je to kao pitanje života i smrti. Zato je spreman da se suoči s njima. Kako je sam rekao, gledat će ih u oči i bukvalno rešetati pitanjima - kaže Kurirov izvor iz istrage.

Saslušanja svjedoka obavit će se u tužilačkom kabinetu, a tokom njih Marjanović će biti udaljen od svjedoka svega nekoliko metara. Pored njega će sve vrijeme stajati i dvojica stražara. Svjedoke će prvo ispitivati tužilac, potom riječ dobivaju advokati, najprije odbrane, a potom i zastupnici oštećenih.

Na kraju pitanja postavlja osumnjičeni.

- Marjanović je svjestan da su prikupljeni fizički dokazi koji upućuju da je on ubica relativno slabi i da bi lako mogli da budu poljuljani na sudu. Zbog toga će pokušati dodatno da ojača svoju poziciju napadom na svjedoke i tako maksimalno oslabi postupak. Da bi ostvario tu namjeru, neophodno je da prisustvuje svakom saslušanju, na šta ima zakonom zagarantovano pravo - objašnjava naš izvor.

On navodi da se i dalje ne zna precizno ko će se sve naći na listi pozvanih svjedoka jer se očekuje da znatan broj njih tek bude predložen.

- U nalogu za pokretanje istrage tužilaštvo je naložilo da se obavi saslušanje osam osoba, ali će se ulaskom zastupnika oštećene porodice u postupak ovaj spisak proširiti. Upravo ti svjedoci najviše plaše Marjanovića, jer se još ne zna ko su oni i njihov identitet će se najvjerovatnije skrivati do posljednjeg trenutka - kaže naš izvor.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.