REGION

Novi svjedok ruši sve što smo do sada znali o ubistvu Jelene Marjanović

Avaz.ba

10.10.2017

U istrazi o ubistvu Jelene Marjanović pojavio se novi svjedok čija saznanja dodatno bacaju sumnju na cijeli slučaj. Iskaz svjedoka, čije se ime drži u tajnosti, ukazuje na to da je pjevačica ubijena u petak, 1. aprila 2016, čime se dovode u pitanje tvrdnje Marjanovića da je sa suprugom i kćerkicom Janom u subotu, 2. aprila, bio na nasipu u naselju Crvenka u Borči.

Kako prenose beogradski mediji, novi svjedok je prijateljica Jelene Marjanović, koja je otkrila nove detalje o dešavanjima dan prije nego što je pjevačica, prema nezvaničnim informacijama, nestala, prenosi Telegraf.rs.

- Prijateljica pokojne Jelene sama se javila istražiteljima i ispričala da je posljednji kontakt sa drugaricom imala u petak 1. aprila. Naime, ona je kazala da je Jelena tog dana pitala da li je prskala zelje koje ima u bašti. Kada joj je ona odgovorila da nije, pjevačica se obradovala i rekla da će sutradan doći kod nje jer je isplanirala da za vikend skuha sarmice od zelja - objašnjava izvor, dobro obaviješten o cijelom slučaju.

Jelenina drugarica se obradovala što će se narednog dana vidjeti, pa ju je cijeli dan očekivala.

- Znajući kako je Jelena precizna i drži se dogovora, žena se iznenadila kada se ona u subotu nije pojavila. Međutim, nije je pozvala tog dana, vjerujući da se nešto ozbiljno desilo čim nije došla kod nje - kaže sagovornik.

On ističe da bi iskaz Jelenine prijateljice ozbiljno mogao da dovede u pitanje tvrdnje Zorana Marjanovića da je sa suprugom u subotu bio na nasipu, kao i da pojačava mogućnost da je nesretna žena ubijena u noći između petka i subote.

- Za sada se pojavljuju dva svedoka koja tvrde da su posljednji kontakt sa Jelenom imali u petak, a da se u subotu sa njom niko nije ni čuo, a ni vidio. Povrede na njenom tijelu ukazuju na to da je ona bačena u vodu desetak minuta nakon što je udarena tupim predmetom - priča on.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.