REGION

Priznao da je sasuo šest metaka u mladića: Ubio sam nedužnog čovjeka, bio sam pijan i drogiran

Avaz.ba

10.10.2017

V. P. (32) priznao je kod tužioca u Čačku da je u nedjelju ubio Sašu Ćubovića (32).

- Apsolutno sam svjestan šta sam uradio, i svjestan sam da sam kriv, jer sam ubio nedužnog čovjeka, zbog čega se iskreno kajem. Svjestan sam i da "nisam cvjećka", u cijelosti priznajem izvršenje krivičnog djela. Mnogo mi je žao što je nastradao dečko koji ne pripada kriminogenom miljeu, jer da pripada, ja bih ga sigurno poznavao - rekao je osumnjičeni, a pišu Večernje novosti.

On je iskaz dao pred zamjenicom javnog tužioca Mirjanom Tomašević-Đondrić i svojim braniocem advokatom Ivanom Čvrkićem. Dalje je ispričao kako je u društvu svoje vjerenice i još jedne djevojke i dvojice momaka bio u restoranu brze hrane.

- U jednom trenutku našem stolu je prišao Saša i rekao nešto u smislu "kakav ovdje imate problem". Ja sam mu odgovorio da razgovaram sa vjerenicom i da smo u nekoj maloj svađi, smatrajući da će on da se udalji... Saša me je u jednom trenutku uhvatio za bradu. Tada sam svojom lijevom rukom iz pojasa pantalona izvukao pištolj "zastava CZ 99" i njime udario Sašu u glavu. Zbog čega sam to uradio, ni sada sebi ne mogu da objasnim - ispričao je.

Dalje je kazao kako su nakon toga obojica ustali, te da ga je Saša uhvatio za ruku u kojoj mu je bio pištolj. Naveo je da se uplašio da će mu Ćubović uzeti oružje, pa je pištolj prebacio u desnu ruku i da je potom ispalio jedan metak.

- Rekao sam mu: "Pusti me, molim te". On to nije učinio - kazao je osumnjičeni za ubistvo, koji je potom ispalio još dva hica i potom pobjegao taksijem, ali se kasnije predomislio, vratio se na mjesto ubistva i predao policiji. Napomenuo je i da je te večeri popio sedam do osam flašica piva i da je koristio kokain, i to "dvije do tri linije". Dodao je da kokain koristi već više od dvije godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.