REGION

Srbijanskoj policiji javio se novi svjedok: Vidio sam "čistača" na mjestu ubistva Jelene Marjanović

Avaz.ba

11.10.2017

Beogradskoj policiji javio se svjedok koji tvrdi da je svojim očima vidio kombi u blizini kanala u kojem je nađeno tijelo Jelene Krsmanović-Marjanović i da se ključ misterioznog ubistva pjevačice krije upravo u tom vozilu!

- Svjedok je zvao policiju i rekao da zna detalje koji mogu da riješe Jelenino misteriozno ubistvo. Inspektorima je otkrio da je vidio kombi svijetle boje između kanala i glavnog puta u naselju Crvenka. Bio je izričit da je kombi vidio u noći između 1. i 2. aprila 2016. na kolskom putu koji vodi od kanala u kojem je nađeno Jelenino tijelo do glavne saobraćajnice u naselju Crvenka - navodi izvor Alo.rs, blizak istrazi, koji je insistirao na anonimnosti.

Isti kombi je, prema riječima sagovornika, viđen i 1. aprila 2016. u dvorištu Marjanovića. 

- Očevidac zna tačan model i tablice kombija, ali je bio izričit da će to saopćiti ukoliko bude pozvan da svjedoči. Osoba čiji se identitet drži u tajnosti samoinicijativno se javila policiji i izrazila spremnost da otkrije nove detalje. Svjedok je rekao da zna ko je, navodno, vidio Jelenu u subotu, 2. aprila 2016, nekoliko sati prije nego što je prijavljen njen navodni nestanak. Svjedok tvrdi da zna ko je izjavio da je pio kafu u subotu ujutru sa Jelenom i Zoranom u njihovoj porodičnoj kući u Borči. Naveo je samo da je riječ o njihovom bliskom prijatelju, koji je često boravio kod njih. Ako se izuzmu članovi porodice Marjanović, prijatelj je, navodno, posljednji vidio Jelenu živu - otkriva sagovornik.

Svjedok tvrdi da ima indicija da kombi pripada bliskom prijatelju porodice Marjanović. 

- Jelena je uvijena u tepih ili neku tkaninu, dok je njeno lice do transporta na nasip ostalo u lokvi krvi. Tijelo nije moglo da se ubaci u putnički automobil, već isključivo u veće vozilo, kao što je kombi, jer je bilo u ispruženom položaju. Tkanina je upijala krv u dovoljnoj meri da spriječi širenje na majicu. Prilikom transporta od nasipa do Instituta za sudsku medicinu tijelo je toliko iskrvarilo da su njene dvije majice bile potpuno natopljene krvlju - pokazala je istraga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.