REGION

Policijske rotacije i rafalna paljba odvele u smrt najveće bosove beogradskog podzemlja

Avaz.ba

12.10.2017

Masakr u Interkontinentalu 15. januara 2000. godine bila je samo prva kap krvi najsurovije godine srbijanskog podzemlja! 

Toga dana, policajac Dobrosav Gavrić, pucač Zorana Uskokovića Skoleta, u holu elitnog hotela likvidirao je vođu srbijanske mafije Željka Ražnatovića Arkana i dva njegova prijatelja, piše Kurir.

Nakon tog ubistva Beograd je potresla serija likvidacija koja je tada tumačena kao osveta za smrt komandanta SDG. Iako mnoga od tih ubistava do dan danas nisu rasvijetljena, upućeni u kriminalni milje tih godina tvrde da iza njih stoji upravo zemunski klan.

Osim očiglednog motiva, koji se ogledao u borbi za prevlast u beogradskom podzemlju, na zemunce je ukazivao i specifičan način izvršenja ovih ubistava, specifičan "zemunski potpis" - pucano je rafalnim oružjem iz vozila u pokretu koje je obično imalo rotaciju ili, u nekim slučajevima, bilo policijsko. 

Spisak su napravili Legija i Dušan Spasojević, a na njemu su se našli ljudi za koje su smatrali da su odgovorni za ubistvo u Interkontinentalu. Zapravo, Zemunci su krenuli da "čiste" Beograd od konkurencije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.