REGION

Užas: Zoran i Janoš pili, pa izgorjeli u požaru

Avaz.ba

12.10.2017

U požaru, koji je u noći između srijede i četvrtka izbio u Bezdanu, selu na Dunavu, 15 kilometara udaljenom od Sombora, život su izgubili Zoran Milas (57) i Janoš Selig (54).

Požar je izbio u Zoranovoj kući, gdje su se dvojica muškaraca družili i zajedno pili od popodneva.

- Zoran je imao socijalnu pomoć, živio je skromno bez struje, ali i bez ogrjeva. Ponekad bi radio u nadnici, ali sve to je bilo slabo. Živio je sam. I Janoš nije imao porodicu, ali je on po nekoliko mjeseci radio kod stočara u Rančevu i kad bi primio plaću dolazio je po dan-dva u Bezdan. Volio je kafanu, a kad bi ponestalo para pilo se po kućama, kao sada sa Zoranom - kaže jedan od komšija nesretnog čovjeka.

- Šta se desilo i kako je došlo do požara, ne znam, valjda će policija utvrditi. Nisu bili loši momci, ponekad sam Zoranu nosio hranu, posebno kad je prije nekoliko mjeseci ležao zbog slomljene noge - kaže on.

Vatrogasci, koji su razbili prozor do ulice i tako ušli u kuću, zatekli su Zoranovo tijelo u jednoj sobi, a Janoševo kod ulaznih vrata. Obojica su se ugušili od dima.

Prema riječima očevidaca, sa njima je dobar dio dana proveo još jedan muškarac, koji je posljednja dva mjeseca stanovao kod Zorana. Nakon što su se sporječkali, on je otišao iz kuće i više se nije vraćao, što mu je spasilo život.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.