REGION

Uzbuna zbog pedofila, roditelji dežuraju kod škole

Avaz.ba

18.10.2017

Obasuo ju je komplimentima, rekao da ima djevojku koja isto ima 13 godina… Srećom, djevojčica mu je pobjegla“. Ovako roditelji đaka OŠ "Svetozar Miletić" u Zemunu prepričavaju događaj od prije desetak dana.

“Učenica je oko 20 sati išla kroz park kod škole ka stanici, kada je čovjek, za kog kaže da je srednjih godina, počeo da je prati i da joj svašta govori. U kratkom roku obavješteni su i zaposleni, roditelji i policija, koja je pojačala nadzor oko škole”, kaže v. d. direktora Gordana Srećković i dodaje da poslije nije bilo incidenata. 

Djevojčica je ubrzo nakon toga, u dogovoru sa roditeljima, na društvenim mrežama opisala detaljno cijelu situaciju, da bi upozorila drugarice.

“Od tada se djeca ne puštaju na izlaz kod parka, dežurni nastavnici motre. Uslijedila je i saradnja sa policijom, čije patrole sada češće kruže oko škole, a predstavnici MUP-a su bili i u školi da bi edukovali djecu kako bi u sličnim situacijama trebalo da postupaju. Kako smo kasnije čuli, neposredno prije nas su nešto slično primjetili u još jednoj osnovnoj školi, kod Zemunskog parka”, kažu u Sajvetu roditelja ove škole.

Kako ističu, osim škole i policije, uslijedile su i brze reakcije i dobra saradnja mama i tata. 

“Neki od roditelja su preuzeli ulogu da uveče, prije nego što padne mrak, dođu do parka dok se djeca ne raziđu. Manje-više mi se svi već znamo, zbog cijele situacije u kojoj smo bili, dobro smo povezani, informacije brzo putuju, iako je riječ o 2.400 roditelja”, dodaju iz Savjeta.

Neki roditelji su za incident saznali i preko učiteljice. 

“Stigla nam je poruka od nje, uopšte nije bilo prijatno. Čini mi se da se u ovom kraju tako nešto često dešava, znam da su prošle godine kružile slične priče”, kaže majka učenika ove škole.

OŠ "Svetozar Miletić" se nalazi u centru Zemuna, u Nemanjinoj 25, a posljednjih mjeseci postala je poznata zbog protesta roditelja i nastavnika poslije smjene direktora Miroljuba Mosurovića. 

Namamljivao dječake bombonama

Početkom juna ove godine među roditeljima mališana iz vrtića "Zvezdana prašina" i OŠ "„Dragan Lukić" na Bežanijskoj kosi vladala je panika zbog priče o tinejdžeru koji djeci glumi druga, a zatim ih dodiruje.

Desetak dana nakon što je "Blic" pisao o zabrinutosti mama i tata, policija je utvrdila o kom licu je riječ, on je saslušan, podnijeta je krivična prijava i to je proslijeđeno nadležnom tužilaštvu, prenosi cdm.me.

Manji incident kod ekonomskog

Učenici Osme beogradske gimnazije, zbog radova na sanaciji djela krova od ove sedmice nastavu pohađaju na tri različite lokacije, u OŠ "Siniša Nikolajević", "Radojka Lakić" i "Isidora Sekulić".

Prvi nastavni dan obilježio je i manji incident u parku kod Ekonomskog fakulteta, u blizini OŠ "Isidora Sekulić", kada su se učenicima nepristojno obratili imigranti. Tim povodom intervenirali su policajci koji su bili u parku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.