REGION

Svjedočenje Teodore Krsmanović: Jelena je živjela u paklu zbog Marjanovića

Avaz.ba

19.10.2017

Teodora Krsmanović je prvi put, svjedočeći u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, ispričala da je Jelena Krsmanović Marjanović u braku sa Zoranom preživjela pakao.

U izjavi u koju je "Alo!" imao uvid, Jelenina sestra od strica otkriva da je Jelena trpjela psihičko nasilje u kući Marjanovića i da su se njih dvije dva mjeseca prije ubistva čak i posvađale jer joj je rekla da ne treba da trpi.

- Jelena se nikada nije žalila dok je bila u kući Marjanovića, ali bi se žalila kad izađe napolje.


Posljednji put kad smo se vidjele čak smo se i posvađale zbog toga. Rekla sam joj: "Ne treba to više da trpiš!" Međutim, Jelena je uvijek branila Zorana - izjavila je Teodora Krsmanović na svjedočenju i ispričala kada su počeli Jelenini problemi u braku. 

- Jelena se u početku braka uopšte nije žalila. Počela je tek 2015. Tada je umro moj tata, a njen stric. Sa njim je bila veoma bliska i povjeravala mu se poslije smrti njenog oca Duleta.

Jelenin tata je umro 2007. ili 2008, ne znam tačno, i od tada joj je moj otac bio jedina uzdanica. Poslije njene udaje, isključivo smo moj pokojni otac i ja, od cijele porodice, išli u posjetu u kuću Marjanovića - rekla je Teodora i ispričala šta je Jelenu najviše opterećivalo.

Zazirao od bolnice jer je ozračena

Teodora je izjavila da Zoran nije puštao Jelenu samu čak ni kada je išla kod majke u bolničke posjete.

- Uvijek je Jelena vozila kada je išla kod majke u bolnicu, ali je Zoran išao s njom. Ostajao je u automobilu govoreći: "Zgrada je ozračena", a kad god smo izlazili iz auta, opominjao nas je: "Požurite sa posjetom!".

- Jelena se mom ocu žalila govoreći „da ne može više da izdrži”. Uglavnom se žalila na "matore", na Zoranove roditelje, jer su se stalno svađali. Još gore je bilo kada joj se majka razboljela.


Zoran ju je, recimo, i noću tjerao da vježba, govoreći joj: 

- Debela si! Idi, trči, vozi bicikl i rolere”. Posljednji put sam u njihovoj kući bila poslije Janinog rođendana 5. februara 2016, tačnije dva mjeseca prije Jeleninog ubistva. Tada sam lično čula kada je Zoran kritikovao Jelenu. U studiju smo Jelena, Zoran, pjevačica Milica i ja gledali neku emisiju u kojoj je nastupala Jelena. Zoran je pred nama kritikovao Jelenu, govoreći joj: „Pogledaj na šta ličiš! Debela si! Izgledaš kao neka tetka!”- rekla je sestra svjedočeći o Zoranovom odnosu prema Jeleni i navela od kada je posjećivala Marjanoviće.

- Često sam bila u kući Marjanovića. Išla sam kod njih od svoje šeste godine, prije nego što su se Jelena i Zoran vjenčali.

Kada sam dolazila u Beograd, zapravo sam boravila kod Jelenine majke, jer su oni u komšiluku, ali se događalo da spavam kod Marjanovića.

To je bilo uglavnom kada je Jelenina mama radila treću smjenu, da ne budem sama u kući. Spavala sam u muzičkom studiju.

Zoran, Jelena, Jana i Zoranov sin iz prvog braka spavali su u jednoj sobi, Vladimir i Zorica u drugoj, a Miloš i njegova djevojka u trećoj - ispričala je Teodora, koja je saslušana kao prvi svjedok u istrazi protiv Zorana Marjanovića, osumnjičenog za ubistvo supruge.

Ona nije dobila status oštećene u postupku, već je saslušana kao običan svjedok.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.