REGION

Dispečer danima dolazio na posao naoružan pištoljem CZ sa 15 metaka

Avaz.ba

24.10.2017

Nekadašnji vozač, a sada dispečer D. Đ. (38) u saobraćajnom pogonu "Karaburma" JKP GSP "Beograd" danima je naoružan dolazio na posao, zbog čega je prijavljen policiji, a nedavno je protiv njega podnijeta i krivična prijava saznaje Telegraf.rs.

Kako za Telegraf objašnjava Nikola Antić, predsjednik Saveza ozbiljnih sindikalaca GSP "Beograd", pištolj je pronađen u kancelariji D. Đ. kada su 20. septembra 2017. godine dva inspektora MUP-a došla po prijavi zaposlenih u tom gradskom preduzeću.

- U svakom pogonu postoji osiguranje, pa nije jasno zbog čega bi neko nelegalno nosio oružje sa sobom. Očigledno je da je želio da povrijedi nekog ko bi ga napao u firmi, a priča se da je on prijetio i ucjenjivao ljude. 

- Zato smo poslali Zahtjev za pristup informacijama od javnog značaja, jer smatramo da je nedopustivo da ovo prođe bez sankcija. Njegov postupak direktno narušava sigurnost zaposlenih, a da je neko drugi u pitanju, istog trenutka bi dobio otkaz - objašnjava ovaj sindikalac.

- Dispečeru GSP D. Đ. (38) nađen je pištolj CZ sa 15 metaka u okviru za koji nije imao dozvolu. Protiv njega je podnijeta krivična prijava.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.