REGION

Specijalci upali u beogradski kasino i uhapsili dilere kokaina

Avaz.ba

26.10.2017

Pripadnici MUP-a - Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, i BIA-e u saradnji sa Tužilaštvom za organizirani kriminal uhapsili su, neposredno nakon primopredaje kokaina, organiziranu kriminalnu grupu koja se sumnjiči da je u dužem vremenskom periodu vršila distribuciju kokaina na teritoriji Beograda.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, neovlaštenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, uhapšeni su: L. R. (1981) iz Beograda, A. M. (1971) iz Stare Pazove, N. S. (1974) iz Beograda i M. G. (1987) iz Banatskog Brestovca.

Nakon hapšenja osumnjičenih, izvršen je pretres stanova i drugih prostorija koje oni koriste i tom prilikom je pronađeno 30 komada pištoljske municije, navodi se u saopćenju MUP-a.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati. Oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizirani kriminal. 

Beogradski mediji prenijeli su jučer da je L.R. vozač "bentlija" osumnjičen da je ugrozio bezbjednost predsjednika Srbije Aleksandra Vučića kada je u septembru presjekao predsjedničku kolonu vozila.

Video pogledajte ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.