REGION

Oglasila se majka pretučene učenice: Pesnicama su mi udarali kćerku zbog Facebooka, bila su to 33 šamara, a reagovao je samo jedan dječak

Avaz.ba

8.11.2017

Nakon brutalnog snimka prebijanja djevojčice u Tehničkoj školi Mileta Nikolić u Aranđelovcu, oglasili su se i roditelji djevojčice koja je u toj školi bila žrtva vršnjačkog nasilja.

Djevojčica koja je pretrpila nasilje ima 15 godina, a živi u mjestu Tulež koje se nalazi nadomak Aranđelovca gdje i pohađa prvu godinu srednje tehničke škole.

Majka djevojčice, Jelena N. ispričala je da je sve počelo zbog Facebook profila kada je njena kćerka dala svoju šifru drugarici iz razreda.

- Moja kćerka je dala drugarici šifru da joj deaktivira Facebook profil, a onda je ta njena drugarica tu šifru dala cijelom razredu. E sad, ko koristi taj profil to je znak pitanja pošto mi ne možemo da uđemo na taj profil, jer su joj zamijenili šifru - kaže Jelena i dodaje da je problem nastao kada su sa Facebook profila, dječacima iz škole, krenule da stižu fotografije i slike neprimjerenog sadržaja, te da je zbog toga njena kćerka postala žrtva vršnjačkog nasilja, piše Srbijadanas.

- Optužili su je i da je ona koristila neki lažan profil od drugarice i nudila se dječacima za neku izvjesnu sumu novca. Slike koje su slate sa tog profila bile su slike golih djevojaka - glava jedne djevojke, tijelo od druge djevojke. Dakle, sklapane slike, ali naša kćerka nema dobar telefon da bi na taj način mogla to da fotošopira. Telefon koji ona ima uopšte ne podržava tu opciju, dakle to je moralo da se uradi na kompjuteru ili nekom boljem telefonu koji ona ne posjeduje - tvrdi Jelena.

Kako kaže, tuča se dogodila 13. oktobra, a o svemu ih je obavijestio drug njihove kćerke koji pohađa istu školu. 

- Našu kćerku nismo vodili kod ljekara, jer ona to nama nije ni ispričala. Sve nam je rekao njen drug iz njene škole koji nam je tu u komšiluku. Rekao nam je da su je šamarali. Ona je to prešutila. Došla je kući sva crvena u licu, rekla je da je to bilo dva-tri šamara. Međutim, ja sam jučer bila u školi i razredni mi je pokazao snimak i vidjela sam da su to bila 33 šamara. I nije to bilo samo šamaranje, nego i pesnice… - priča majka Jelena i dodaje:

- Taj dan, kad se sve izdešavalo u školi nije bio niko od dežurnih, niti direktor, niti bilo ko da odreaguje na to. Taj drug je sišao tamo dole kod direktora pred vrata, a direktor nije bio tu. Jedino je reagovao taj dječak, svi ostali drugovi iz razreda su navijali na to što se dešavalo!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.