REGION

Direktor zamračio kancelariju pa radnici ponudio seks

Avaz.ba

11.11.2017

Nakon podizanja optužnog prijedloga protiv političara i biznismena Srbe Cvetanovića (57) iz Donjeg Stajevca za pedofiliju, u Tgovištu je na pomolu nova seks afera.

Portparol Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju Mirjana Vukoičić Jović potvrdila je da je Zorica Stamenković (32) zbog navodnog seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja na poslu podnijela krivičnu prijavu protiv direktora bivše Direkcije za izgradnju i razvoj opštine Trgovište Dragana Jovanovića (37).

U krivičnoj prijavi navedeno je da je opštinski funkcioner nakon udvaranja uz kafu sredinom marta radnici bifea navodno predložio da u kacelariji stupe u seksualni odnos i da održavaju ljubavnu vezu, piše Alo.rs. 

Ukoliko prihvati seksualnu ponudu u službenoj prostoriji sa prethodno spuštenim roletnama, direktor je zaprepašćenoj radnici obećao zaštitu na poslu, jer je moćni član vlasti u Trgovištu.

Navodno, oštećenoj je poručio da će da ima velike probleme ako ne pihvati lascivnu ljubav. 

Optuženi čelnik novog Javnog preduzeća "Trgovište in" odbacuje optužbe Zorice Stamenković kao neosnovane, zlonamjerne i neistinite, tvrdeći da izmišljena čaršijska priča ima za cilj omalovažavanje i diskreditovanje njegove ličnosti.

Zbog oglašavanja u lokalnom mediju u Vranju i navoda u krivičnoj prijavi, Dragan Jovanović podnio je privatnu tužbu protiv Zorice Stamenković zbog krivičnog djela uvrede. 

"Sredinom marta ove godine direktor je rekao da mu skuham kafu. Iznenadile su me spuštene roletne na prozorima kacelarije. Rekao je da sam najlepša u preduzeću i Trgovištu. Rekao je da stupimo u intimne odnose i predložio da održavamo seksualnu vezu. Ukoliko prihvatim ponudu, obećao je da ću uživati zaštitu jer je član vlasti. Stavio mi je do znanja da ću imati pobleme na poslu ukoliko odbijem seksualnu ponudu. Bila sam u šoku. Izbezumljena i zaprepašćena. Zaplakala sam, odbrusila mu zbog sigurnosnog ponašanja i istrčala iz kancelarije. Mjesecima trpim pakao, prijetnje otkazom, poniženja, teror na poslu. Zbog bahatog ponašanja opštinskog moćnika obratila sam se zaštitniku građana, organizacijama civilnog duštva, pravosuđu i Aleksandru Vučiću", izjavila je za lokalni portal Zorica Stameković.

Dragan Jovanović izjavio je da je Zorica Stamenković izmislila seksualno uznemiravanje i zlostavljanje. 

"Sve što je ispričala, izmislila je u pokušaju da se zaštiti da ne bude otpuštena sa posla zbog odluke Skupštine opštine o racionalizaciji broja zaposlenih. U ovoj priči ja sam žrtva. Trpio sam pritiske njenog supruga policajca i njegovih "bliskih pijatelja" da novu sistematizaciju radnih mjesta prilagodim Zorici, koja je sa osnovnim obrazovanjem zaposlena pod čudnim okolnostima. Nikada nije bila maltretirana, već se samo plašila za svoj posao, bojala se da ne bude tehnološki višak. Ostala je u preduzeću sa platom većom za 25 posto. Radnik u bifeu najmanje je potreban ovom preduzeću. U augustu me je na sastanku hvalila kako brinem o svim radnicima. Na svoje novo sistematizovano radno mjesto nije imala primjedbe",rekao je Jovanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.