REGION

Otac Jovo grca za svojom kćerkom šampionkom, i suprugom Tanjom: Glava moje kćerke bila je smrskana

Avaz.ba

13.11.2017

Tijela nastradalih u saobraćajnoj nesreći kod Kovačice - šampionke Srbije u fitnesu Milice Beslać (16), njene majke Tanje (37) i Milicinog trenera Branislave Jovanović (48) trenutno su na obdukciji, a otac Jovo koji je vozio automobil u kome su poginule, pušten je na kućno liječenje nakon što je zbrinut u bolnici. On je za Telegraf ispričao šta se desilo kobne noći, kada je ostao bez kćerke i supruge.

Fizička bol nije ništa u poređenju sa Jovinim duševnim bolom koji ne uspijevaju da uminu ni lijekovi koje mu prijatelji i rodbina daju.

- Odvezao sam je na Svjetsko prvenstvo u Rumuniju i vratio je, ali ne njenoj, nego drugoj kući. Užasno je ovo što se dogodilo. Kljukaju me koječime, ali ne pomaže - priča za "Telegraf" neutješni otac kome je od porodice ostao još samo 11-godišnji sin.

Dječaku su tek jutros saopćili najtužniju vijest i - šta će, drži se nekako.

Čeka sa ocem da se završi obdukcija i da majku i sestru sahrani kako dolikuje, u srijedu u 15 sati.

Jovi je u udesu, kako kaže, pukla ključna kost i rebra zbog čega ima korito oko glave i ramena. 

- Znak "stop" stoji na 20 metara od raskrsnice tako da ga je teško vidjeti. Pretpostavio sam da se radi o putu sa prvenstvom prolaza.

- Međutim, sa desne strane je naletio kamion i udario me. Supruga i kćerka su na licu mjesta ostale mrtve, dok je gospođa Branislava davala znake života. Međutim, znalo se da neće preživjeti jer joj je glava bila smrskana. Njena i glava moje djevojčice su bile jedna pored druge, smrskane - kroz suze priča otac Jovo.

Sa neutješnim Jovom u porodičnom domu u Apatinu je komšija Predrag Barać, koji jedav govori od šoka. Za ovu porodicu on ima samo riječi hvale.

- Milica je bila izuzetno dijete, snalažljiva, lijepa i vrijedna.

- O tome kakva je bila, najbolje vam govori to što je izuzetan sportista. Dijete anđeo. Takva joj je i majka bila, izuzetna žena. I sin je jako dobro dijete. Ovo je nezapamćena tragedija - zamucao je prvi komšija porodice Beslać.

Milica, Tanja i Jovo Beslać, zajedno sa trenerom Branislavom Jovanović vraćali su se iz Rumunije, sa svjetskog šampionata u fitnesu na kojem je Milica nastupala kao reprezentativka Srbije.

Milica se na svom posljednjem takmičenju plasirala na 7. mjesto od ukupno 35 takmičarki.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.