REGION

Dva mjeseca krade samo jedan keks, a obezbjeđenje mu ne može ništa

( Printscreen)

Avaz.ba

16.11.2017

U jednom kragujevačkom marketu radnici obezbjeđenja već dva mjeseca muku muče sa „slatkim“ lopovom koji gotovo svakodnevno krade samo Jafa keks .

Zvuči nevjerovatno da neko toliko dugo krade isključivo po jednu kutiju keksa, a da pri tom niko niko ne može da ga uhvati.

Kako kažu u obezbjeđenju ovog marketa, lopov i kutiju i celofan uredno ostavi na polici, dok keks misteriozno nestane. To se, prema njihovim riječima, ponavlja više puta sedmično.

Market jeste obezbijeđen mnogobrojnim kamerama koje bilježe aktivnosti 24 sata na dan i sve se uredno snima. Iako se nadzor vrši i u realnom vremenu, radnici imaju zadatak da snimke nastale u sumnjivim područjima redovno pregledaju i kasnije.

Naša je pretpostavka da je to ili neko od sadašnjih radnika, ili neko ko je ranije radio ovdje, jer je i polica sa Jafom, kao i sve ostale, uredno pokrivena video nadzorom. Postoji samo jedan ugao koji je kameri nevidljiv zbog postavljenih reklama, a tako nešto može da zna samo neko ko poznaje sistem iznutra – kaže za Informer jedan od radnika obezbjeđenja.

Šta se tačno dogodi sa keksom pošto je izvađen iz kutije i dalje je velika misterija. Prema riječima našeg sagovornika, jedna od teorija je da „osumnjičeni“ samo istrese keks u neku svoju torbu, ali postoji mogućnost i da ga jednostavno usput i pojede.

Iz obezbjeđenja ovog marketa poručuju da će ovih dana da postave još jednu kameru koja će pokriti i taj mrtvi ugao, pa se očekuje da će „slatki“ lopov ubrzo da dolija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.