REGION

Drama: Pokušaj otmice sedmogodišnjeg dječaka

Avaz.ba

28.11.2017

Prema nepotvrđenim informacijama, jedna žena je, kod dispanzera u ulici Šumadijske divizije u Beogradu pokušala da u sivi automobil marke Renault Clio na silu ubaci sedmogodišnjeg dječaka!

Mališan, koji pohađa prvi razred Osnovne škole "Danilo Kiš" u Stepi Stepanoviću, u popodnevnu smjenu je krenuo u pratnji sestre i još jedne djevojčice, koje su treći razred. 

Žena vozač je, pretpostavlja se, otvorila vrata automobila, pozvala djecu da uđu, a kada su mališani to odbili, ona je, navodno, nasilu pokušala da uvuče dječaka unutra!

Nezvanično, incident je vidjela majka učenice ove škole koja se našla u blizini. Slučaj je odmah prijavila direktorici i obavijestila policiju Voždovca.

Razredni starješina prvog razreda, odjeljenja koje pohađa sedmogodišnji dječak, obavijestila je roditelje druge djece o ovom slučaju putem interne grupe na društvenim mrežama.

Iako je navodni pokušaj otmice šokirao i dodatno uplašio roditelje, direktorica OŠ "Danilo Kiš" Danijela Čolović, za "Novosti", kaže da joj ni policija ni mališanova učiteljica nisu "prijavili slučaj".

- Samo je majka jedne djevojčice došla i rekla šta se desilo, da je dječak mogao biti otet - rekla je direktorka Čolović.

- Pregledali smo snimke sa školskih kamera i nismo vidjeli ništa neobično. Nije dolazila ni policija, nijedno od roditelja te djece, čak ni nastavnica. Dječak i njegova sestra su poslije tog navodnog incidenta otišli na nastavu.

"Novosti" nisu dobile zvaničnu informaciju iz MUP-a u vezi ovog slučaja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.