REGION

Prostitutka zadavila tetku zbog novca

( Ilustracija)

Avaz.ba

2.12.2017

Danijela Jovanović (34) iz okoline Šapca uhapšena je u srijedu zbog sumnje da je zadavila svoju tetku Danicu Dimitrijević (78), koja ju je othranila, kao i njeno troje djece. Sumnja se da se zločin dogodio u utorak uveče.

Beživotno tijelo starice u krevetu pronašao je njen prijatelj, koji joj je došao u posjetu u srijedu oko 14 sati, u selo Ravnje kod Sremske Mitrovice. 

Žalila se da je rodica muči

Mještani sela Ravnje jučer su za srbijanske mediji tvrdili da su Danica i njen suprug bili vrsni harmonikaši, koji su nastupali po cijelom svijetu. 

- Danica i njen suprug su sve imali, osim djece, i zato se ona posvetila bratovoj djeci. Dok je mogla, pomagala joj je, ali je zadnjih 10 godina, nakon suprugove smrti, počela da propada. Posljednjih godina njena kuća je od najbolje postala najgora u selu, ali Danica se i pored toga trudila oko Danijele. Danica je u posljednje vrijeme počela da se žali kako je Danijela maltretira i muči i da od nje zahtijeva novac. Danica bi joj davala sav novac, a ona je od mještana dobivala hranu ili toplu vodu, jer joj je struja bila isključena - priča komšinica.

Kako saznaju mediji, kako niko nije otvarao vrata, Daničin poznanik je ušao u kuću i zatekao je kako obučena i pokrivena leži u krevetu. Nesretni čovjek je počeo da je drmusa, ali tad mu je pažnju privukao njen vrat, na kojem su se jasno ocrtavali tragovi davljenja. On je odmah alarmirao komšije i policiju, koja je po dolasku započela uviđaj.


Odala se najstarijem zanatu

- Inspektori su tokom uviđaja došli do podataka da je neposredno prije ubistva starice kod nje u posjetu došla bratanica, s kojom nije bila u najboljim odnosima. Gotovo u isto vrokeme ispred kuće se pojavila i osumnjičena Danijela, ali je ugledavši policiju vozaču taksija u kojem se nalazila rekla da vozi dalje. Njen dolazak nije prošao neprimjećeno, policija je reagirala i zaustavila taksi, nakon čega je Danijela odvedena na ispitivanje, a potom i uhapšena zbog sumnje da je ubila tetku - objašnjava sagovornik blizak istrazi.

Prema nezvaničnim saznanjima, sumnja se da je Danijela udavila tetku jer ona više nije mogla da joj daje novac koji je dobijala kao socijalnu pomoć.

Inače, mještani tog sela za ubijenu Danicu imaju samo riječi hvale, dok za Danijelu kažu da se odala najstarijem zanatu i da sumnjaju da konzumira narkotike.

- Daničina smrt me je mnogo potresla, pogotovo kada sam čula da je Danijela osumnjičena. Po tome ispade - hrani psa da te ujede. Znate li vi da je Danica odhranila i odnjegovala Danijelu i njenog brata? Osim za Danijelu, borila se da njeno toje djece izvede na pravi put. Danijelinog starijeg sina je vodila u školu i u muzičku školu. Međutim, Danijeli su djeca oduzeta zbog njenog načina života - objašnjava mještanka sela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.