Pala grupa koja je ojadila osiguravajuće kuće: Lažirali saobraćajne udese

Piše: Avaz.ba

Policija u Beogradu uhapsila je šest osoba, među kojima su dva advokata, koji se sumnjiče da su 2013. i 2014. godine, na osnovu fingiranih saobraćajnih nesreća i falsifikovane dokumentacije, od osiguravajućih društava protivpravno prisvojili oko četiri miliona dinara, saopštio je MUP.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela prevara u osiguranju, falsifikovanje isprave i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja uhapšeni su advokati D. M. (47) i A. Š. (53), dok se B. S. (30), S. M. (52), A. R. (28) i J. A. (29) sumnjiče da su počinili krivična djela prevara u osiguranju i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Osumnjičeni se terete da su fingirali saobraćajne nesreće na teritoriji Beograda, tako što su u kontrolisanim uslovima pravili sudar između automobila i oštećenja na njima.

Kako se sumnja, kao vozila koja su izazvala saobraćajne nesreće, osumnjičeni su koristili vozila niže klase i vrijednosti, registrovana u Srbiji, a kao oštećene autombile visoke klase i vrijednosti, registrovana u vlasništvu inostranih rent a kar agencija.

Sumnja se da su nakon toga različitim osiguravajućim društvima podnosili falsifikovanu dokumentaciju i na taj način radnike osiguravajućih društava dovodili i održavali u zabludi, lažnim prikazivanjem činjenica u vezi sa štetnim događajem, visinom štete i drugim činjenicama relevantnim za podnošenje odštetnih zahtjeva.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, navedeno je u saopštenju.

Više o temi

SRBIJA
Drama: Potonuo splav pun gostiju

Više o:

Beograd policija
NA VRH