REGION

Podignuta optužnica protiv manijaka koji je silovao maloljetnicu, a potom je pretukao

Avaz.ba

14.12.2017

Više javno tužilaštvo u Vranju podiglo je optužnicu protiv Marka Cvetkovića (22) iz sela Ružic kod Vladičinog Hana zbog silovanja.

Portparol Leposava Jovčić saopćila je da optužnica tereti okrivljenog da je 1. januara ove godine oko 19 sati u svojoj šupi silovao komšinicu D. M. (15).

Na saslušanju se u Višem javnom tužilaštvu 4. januara branio ćutanjem. Ispred porodičnog dvorišta okrivljeni je sreo maloljetnu komšinicu i nagovorio je da svrati. 

Pošto je djevojčicu namamio, odgurao ju je do štale, sa nje strgao odjeću i napastvovao je. Uprkos njenom opiranju i molbama da je ne siluje, manijak se nad njom seksualno iživljavao bezmalo 60 minuta.

Poslije batinanja i protuprirodnog bluda, djevojčica je pobjegla svojoj kući. Napasnik je nakon brutalnog seksualnog čina i batinanja ojađenoj i poniženoj maloletnoj žrtvi zaprijetio da o silovanju nikome ne smije da priča, prenosi Alo. 

Djevojčica se poslije horora u štali povjerila majci. 

Dragan Stamenković, portparol Policijske uprave u Vranju potvrdio je da su djevojčica i njena majka nemili slučaj prijavile 2. januara. 

Manijak se nakon silovanja krio od policije, ali je ubrzo uhapšen. 

Ljekari Zdravstvenog centra u Vranju dostavili su Višem javnom tužilaštvu medicinsku dokumentaciju. Ginekološki pregled potvrdio je da je napasnik maloljetnicu napastvovao i nanio joj povrede po glavi i nogama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.