REGION

Siniša Mali: "Izgradnja autobuske stanice kreće za mjesec i po, bit će to prelijep objekat"

Beobuild

Avaz.ba

27.12.2017

Beograđani svake nedjelje Siniši Malom postavljaju konkretna pitanja, a najviše zainteresovanih za rješavanje problema su sugrađani iz prigradskih dijelova grada.

Na pitanje kada će početi rekonstrukcija Ulice Džordža Vašingtona, gradonačelnik je rekao da će ti radovi početi sljedeće godine, te da je u budžetu za 2018. godinu obezbjeđen novac i za rekonstrukciju Ulice kraljice Marije, Cara Dušana, dakle potez od Ruzveltove do 25. maja.

- Ti radovi će početi polovinom naredne godine i to je samo dio uređivanja bulevara. Polahko uređujemo te ulice luhepim trotoarima, mhenjaju se instalacije, postavljaju se nove šine. To je slika novog i lhepšeg Beograda, istakao je Mali i dodao da će naredne godine početi i rekonstrukcija Ulice kneza Miloša, navodi se u saopštenju gradske uprave.

Jedan sugrađanin je želio da skrene pažnju na čišćenje lišća u Bloku 62, a gradonačelnik je istakao da "Gradsko zelenilo" čisti lišće od oktobra do marta i tačno postoji raspored kada se koji dio grada čisti.

- Ovaj blok je na rasporedu u januaru, ali sada radimo na tome da zaposlimo više ljudi u tom preduzeću jer nam nedostaje fizička radna snaga. Nadam se da ćemo u narednih nekoliko mjeseci imati više zaposlenih kako bi to preduzeće bilo efikasnije - naveo je Mali.

Jedno od pitanja je bilo i da li je novoodređena lokacija za novu autobusku stanicu na Novom Beogradu dobra s obzirom na to da je to mjesto sa najgušćim saobraćajem naročito u vrijeme špica.

Mali je naveo da je u pitanju je blok 42 i urađene su sve stručne analize koje opravdavaju premještanje postojeće autobuske stanice.

- Ta lokacija je blizu Mostu na Adi, auto-putu, tu je željeznička stanica Novi Beograd. Izgradnja počinje u narednih mjesec i po dana. U centar grada dnevno uđe više od 1.100 autobusa, a sve će biti mnogo efikasnije kada stanica bude u Bloku 42. Sve to podrazumeva i proširenje pojedinih okolnih saobraćajnica. Izgradnja te autobuske stanice će trajati 18 mjeseci i biće to prelijep objekat - naglasio je Siniša Mali.

Govoreći o projektu “Da se radi i grad po tvom” gradonačelnik je rekao da je za nešto više od tri sedmice stiglo oko 11.000 prijedloga.

- Veoma mi je drago što prvi put dajemo priliku sugradjanima da kandiduju projekte koji su za njih važni. Beograđani žele neke stvari da promjene i veliki broj prijedloga se odnosi na kanalizaciju na lijevoj strani Dunava, na izgradnju metroa, a veliki broj prijedloga se odnosi na povećanje broja polazaka na liniji 35 i brojni drugi. Ima mnogo interesantnih prijedloga kao što je recimo da tramvaji, trolejbusi i autobusi budu različite boje, da se malom gondolom spoji Sava promjenada sa Kalemegdanom. Sugrađani nisu znali da se trnutno gradi pasarela koja će povezivati Beton halu sa Kalemegdanom, što će biti završeno u junu naredne godine - objasnio je Mali.

Prema njegovim riječima, u narednih nekoliko sedmica će biti završena kandidatura projekata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.