Porodica u šoku

Tragedija u Aranđelovcu: Pao sa krova hale, preminuo na putu ka bolnici

Avaz.ba
29.12.2017 16:44

Marko Radović (37) iz Aranđelovca poginuo je dok je s kolegama pokrivao krov hale u Aranđelovcu.

Tragedija se dogodila u srijedu oko devet sati ujutru u pogonu Bukovik kada je Radović propao kroz panel-ploču i pao s visine od oko 13 metara.

Kolege nastradalog za "Kurir" kažu da oni nisu radnici ove kompanije, već da su njih šestorica bila angažirana preko privatnika da pokriju halu.

- Ovo je Marku bio drugi dan da radi s nama. Počeli smo rano ujutru, postavili nekoliko ploča i napravili pauzu. Marko se među prvima oko devet sati ponovo popeo na krov hale. Onda je u jednom trenutku samo propao. Potpuno iznenada! Pao je na noge, a potom je glavom udario. Dotrčali smo do njega... U jednom trenutku je otvorio oči, a potom ih zatvorio. Pokušali smo da mu damo vodu, ali nismo smeli da ga pomjeramo - priča i dalje potresen Gradimir Jovanović.

Nije imao opremu

Radnici su odmah obavijestili Hitnu pomoć, koja je brzo stigla. Radović je ubačen u sanitet, koji je krenuo u bolnicu u Kragujevac, ali, nažalost, nije izdržao. Na pitanje da li su bili obezbjeđeni opremom za rad na visini, Jovanović objašnjava da nisu.

- Ne postoji mogućnost da se na takvim radovima obezbjedite. To je hala s metalnom konstrukcijom koja se bukvalno pokriva panel-pločama. Ovo nije prvi put da se tako radi, ali eto, sad se desila nesreća - rekao je Jovanović.

Nastradali radnik iza sebe je ostavio oca, suprugu i dvije maloljetne kćerke. Jedna dkevojčica je u prvom razredu osnovne škole, a druga ima svega tri i po godine.

- One ne znaju da oca više nikada neće vidketi. Rekli smo im da je povrijeđen i da je u bolnici u Kragujevcu. Neprestano pitaju za njega i traže da ih vodimo da ga vide. Kako da im kažem da Marka više nema - jecajući priča Miroslav, Markov otac.

Neutješni čovjek kaže da je Marko kao mali izgubio majku, isto kao što su sada njegove kćerke izgubile oca.

- Marko je bio moj sin jedinac. Moja supruga, njegova majka, preminula je kada je imao osam godina, a evo sad i njegove kćerke ostaju bez njega. Tuga, ne znam kada i kako ćemo im reći da su ostale bez oca. Mnogo su bile vezane za njega - priča nesretni Miroslav.

Radovao se svadbi

Prema njegovim riječima, sina je posljednji put vidio u srijedu ujutru, prije nego što je otišao na posao.

- U nedjelju je trebalo da ide na svadbu brata od strica. Planirao je da kad se vrati s posla, ide da kupi garderobu za svadbu. Radovao se veselju jako... Kud ja nisam otišao da poginem, a da on ostane živ - kaže očajni čovkjk.

Supruga se onesvijestila

Nakon smrti majke, Marka je od osme godine čuvala i o njemu se brinula maćeha Ranka. Uplakanim glasom objasnila je da još nisu dobili nikakav izvještaj o nesreći.

- Za tragediju smo saznali od rođaka jer, kako su nam objasnili, Marko nije imao dokumenta kod sebe. Markova žena radi kao trgovac i u tom trenutku je bila na poslu. Javili su joj telefonom za tragediju, žena se onesvijestila od šoka. Svima nam je mnogo teško. Marka nisam rodila, ali sam ga voljela kao da je moj - rekla je uplakana Ranka Radović.

Borio se za svaki dinar

Markov otac je rekao da njegov sin nije imao stalno zaposlenje, ali da je radio na građevini kad je bilo posla.

- Povremeno je radio za privatnika, uglavnom građevinske poslove za dnevnicu. Borio se kako je znao i umio da zaradi neki dinar za porodicu. Sa suprugom i dvoje djece živjeli su kao podstanari - rekao je stariji Radović.

Tagovi

Aranđelovac
NA VRH