REGION

Okončana drama u Rakovici: Naoružani muškarac u panciru prijetio da će bombom raznijeti zgradu, uhapšen nakon dva sata drame

Avaz.ba

6.1.2018

11:17 Nepoznati naoružani muškarac koji se zabarikadirao u stanu u stambenoj zgradi u ulici Slavka Rodića na Vidikovcu, uhapšen je nakon dva sata drame u ovom rakovičkom naselju.

Zvaničnih detaljnijih informacija za sada nema. 

10:50 Jake policijske snage su u Rakovici - osam interventnih džipova, veliki broj policijskih patrolnih kola, a u toku su pregovori. 

Na lice mjesta stigao je pregovarački tim MUP-a i SAJ-a (Specijalna antiteroristička jedinica). Pregovarač je s pancirom ušao u zgradu da pokuša razgovarati sa zabarikadiranim muškarcem, za koga se pretpostavlja da je jutros trebao da bude upućen na izdržavanje zatvorske kazne, neposredno prije nego što je kriza izbila.  

10:03 Nepoznati muškarac zabarikadirao se u zgradi u ulici Slavka Rodića u Rakovici, a kako javlja RTV Pink, on je naoružan.

Kako javlja ta televizija, naoružani muškarac se nalazi u zgradi, ima pištolj, a sumnja se da ima i automatsku pušku. Pretpostavlja se da ima talaca.

Jake policijske snage su na terenu, a čeka se i pregovarački tim.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.