REGION

Marjanović priznao psihijatru: Kuća je bila jeziva, nije bilo lako živjeti u njoj

Avaz.ba

11.1.2018

Zoran Marjanović (39), osumnjičen da je 2. aprila 2016. na nasipu Crvenka u Borči ubio suprugu Jelenu Krsmanović Marjanović (33), podvrgnut je psihijatrijskom vještačenju. 

Vještak psihijatar ga je već posjetio u Centralnom zatvoru, ali kompletno vještačenje njegove uračunljivosti još nije završeno.

Kako kaže naš izvor upućen u slučaj, Marjanović je obavio samo jedan u nizu razgovora sa vještakom psihijatrijske struke u kojem je pričao o danu kada je Jelena nestala, o svom odnosu sa Jelenom i ostalim članovima porodice, ali i o odnosima Jelene i njegove porodice.

- Cilj ovog vještačenja je da se utvrdi da li je osumnjičeni bio uračunljiv, u stanju smanjene uračunljivosti ili u neuračunljivom stanju kada se zločin dogodio, kao i to da li eventualno pati od nekog duševnog poremećaja. Da bi vještaci došli do zaključka, moraju da obave nekoliko razgovora s njim, jedan svakako nije dovoljan. Kada stručnjaci urade kompletnu analizu Zoranove ličnosti, svoj zaključak i mišljenje dostavit će Višem tužilaštvu koje vodi istragu - objašnjava naš sagovornik.

Kako nezvanično saznajemo, Zoran je na početku vještačenja ponovio sve ono što je prethodnih 20 mjeseci pričao u policiji i javnosti, a psihijatru je rekao da je on volio suprugu i da su njih dvoje imali neraskidivu vezu.

- Zoran je navodno rekao da je Jelenina i njegova ljubav bila velika i da se tokom zajedničkog života maltene nisu razdvajali. Da je tako bilo i tog kobnog dana, kada je Jelena nestala. Zoran je ponovo ispričao šta se dešavalo tog 2. aprila i ponovio je da je sa Jelenom i njihovom kćerkom otišao na nasip Crvenka, da je Jelena trčala i da je u nekom trenutku nestala - ispričao je nezvanično naš sagovornik.

On je napomenuo i da je Zoran navodno ispričao vještacima kako je izgledala njegova kuća nakon Jelenine smrti.

- Rekao je da je kuća bila jeziva, puna plača i tuge i da nije bilo lako živjeti tu, ali da je on mnogo hrabar čovjek - kaže naš sagovornik i dodaje da je Zoran sve vrijeme tokom razgovora insistirao na tome da je njegova porodica nepravedno stavljena na stub srama, ali da će njih njihova vjera i religija osloboditi i spasti, pošto je on pravoslavac.

Naš izvor naglašava da je na vještacima zadatak da utvrde da li je ova Marjanovićeva priča, koju je sve vreme od otkrivanja zločina servirao javnosti i nadležnim organima, a sada i njima, tačna ili je riječ o dobroj glumi.

- On može da zavarava javnost i laike, ali stručnjake teško da može da prevari. Stručnjaci po Zakoniku o krivičnom postupku mogu mjesec dana da posmatraju osumnjičenog i da bukvalno svakoga dana idu kod njega u zatvor ukoliko procijene da je to potrebno i da tamo razgovaraju sa njim i testiraju ga sve dok ne riješe sve dileme i nedoumice. Stručnjaci imaju posljednju riječ i procjenjuju da li Zoran Marjanović ima savjest, da li će ona prije ili kasnije da proradi i da li će poslije toga sve da prizna. Od njihovog znanja i pristupa zavisi da li će ga pogoditi u žicu i prozrijeti do kraja - ističe naš sagovonrnik.

Podsjetimo, pjevačica „Granda“ Jelena Krsmanović Marjanović nađena je mrtva 3. aprila 2016. u kanalu punom vode na nasipu Crvenka u Borči, a 15. septembra 2017. policija je uhapsila njenog muža Zorana, kao jedinog osumnjičenog za brutalno ubistvo.

Zoran je i prije hapšenja, ali i poslije njega isticao da on nije ubio Jelenu i da u zatvoru leži nevin čovjek, a tvrdio je da će to i dokazati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.